Hvad koster det at leje en autocamper i USA?

Cruise America Autocamper

Vi er vel landet og nyder det våde sommervejr. Mange har spurgt ind til mange praktisk ting ang. turen og vi er blevet opfordret til at lave en follow up som omhandler alt det praktisk til sådan en tur.

Nogle af de spørgsmål vi har fået vil blive lagt på siden hen over sommeren, da vi håber at kunne hjælpe nogle der selv planlægger en tur til USA. Alle er selvfølgelig mere end velkomne til at stille spørgsmål.

 

Autocamper, hvad koster det egentlig? 

Camping ferie står for nogle som en primitiv ferie form, hvor der er sparret på penge og luksus. Intet kunne dog være mere forkert om det er camping i Danmark eller USA. Det er dyrt at leje en autocamper. I vores tilfælde fik vi dog lejen ret billigt. I November sidste år meddelte Cruise America (Det amerikanske udlejningsfirma) at de havde en ordentlig stak campere der skulle flyttes fra Chicago (Hvor de vist bliver lavet) til nogle af deres udlejningssteder rundt i landet. (Los Angeles, San Francisco, Las Vegas mm.) Vi var hurtige til at slå til og ud fra dette fik vi et super tilbud, hvor vi kun betalte for forsikringen. Hvor meget det udgør i alt er svært at sige, da vi købte en pakke rejse. Men jeg har efterfølgende luret på lejepriser og man skal nok forvente omkring 15-20000 kroner for leje af autocamperen alene i 3 uger med envejsleje, 5000 km, forsikring og køkkenudstyr. Når man skal ha et tilbud som vi fik kræver det at man er hurtig til at beslutte sig, holder øje og ikke mindst kan rejse uden for sæson. Hvis man kan komme overens med dette og går

med drømmen om en tur til næste år, så ville jeg allerede i år holde øje med sådanne tilbud hos de store firmaer som Team-Benns, FDM, MyPlanet osv. her til oktober/november. Vi mødte mange mennesker fra Holland, Tyskland og FInland hvor samme tilbud har kørt. Jeg tror Cruise America sender det ud til alle deres samarbejdspartnere i europa. (Ingen i USA der brugte Cruise America kendte til det) også er det ellers først til mølle.

Derudover var vores autocamper også helt ny. Det var egentlig meget lækkert da alt så var 100% i orden.



 

Personligepakker og køkkenpakker? Skal man tilkøbe disse?

Når man lejer en autocamper så kan man vælge deres personlige kit. For 50 dollars pr. mand får man således et tæppe/tynd dyne, hovedpude 2 håndklæder, 2 vaskeklude og et lagen. Nu var det inkluderet i det tilbud vi tog, men jeg vil ikke anbefale nogle at betale de 50 dollars for sådan et sæt. Du kan købe det billigere i Wal-mart også kan du også få en bedre kvalitet. Vi blev faktisk lidt skuffet over kvaliteten af det udleverede personlige kit. Jeg så f.eks den samme hovedpude som vi havde fået udleveret til 3 dollars i wall-mart.

Derudover kan du få et køkkensæt med der indeholder Gryder, Pander, Tallerkner, glas og krus mm. Igen skal man overveje, hvad ens behov er. Alt der bliver medleveret er af meget billig/ringe kvalitetet som dog kan bruges til husbehov. Det betyder også bare at du kan købe det meget billigt i supermarkedet. Vi havde f.eks slet ikke behov for gryder, pander og tallerkner. Vi brugte kun plastic bestik og tallerkner da vi ikke ville vaske op. Derudover kogte vi intet da vi kun grillede. Det sæt kostede 100 dollars og det ville jeg helt klart vælge fra, hvis jeg skulle på turen igen.

 

Hvad koster det i benzin at køre i en autocamper i USA?

En anden bekostelig affære i en autocamper er benzinen. Bilen gik i gennemsnit omkring 3,5 km/l. Vi fik kørt lige knapt 5000 km. Det betyder også at vi brugte omkring 1400 liter brændstof i alt. Med den pris vi betalte har vi  brugt ca. 8000-9000 kroner på brændstof. Vi gik helt klart efter det billige brændstof. Når bilen tager 200 liter så er der penge at spare selv med små pris forskelle. Vi brugte den mobil App der hedder Gasbuddy. Den viser, hvor der er billig benzin i området. Derudover tankede vi aldrig tæt på motorvejen da det næsten altid er dyre end på små lav pris kæder inde i byen. Gasbuddy viser også, hvordan priserne er fordelt på stater. F.eks er der ingen grund til at kører ind i Californien med tom tank, da priserne der er ret høje i forhold til, hvor vi ellers befandt os.

 

Hvad koster overnatninger på campingpladser? Hvor skal man bo?

Campingpladserne havde forskellige priser og i Californien var priserne næsten det dobbelte af hvad det kostede i staterne midt i USA. Dog lå de meget tæt på de 50 dollars. Vi gav nogle gange lidt mere og andre gange lidt mindre. Hvis du er medlem af FDM så husk dit kort. Det giver tit 5-10 dollars i rabat på overnatningen da der tit er rabat til AAA medlemmer som du automatisk er hvis du er medlem af FDM. Derudover får du automatisk et rabat kort til KOA, hvis du har en autocamper leveret af Cruise America. Det giver 10% på alle KOA camping pladser. KOA står for Kamground of America og står som nogle af de bedste campingpladser til fornuftige priser. Vi vil klart anbefale KOA hvis du skal rejse rundt i en autocamper i USA da de altid er meget behjælpelige hvilket er rart hvis det er første gang man er afsted. Man kan se en samlet liste over alle KOA’s autocamper/RV campingpladser på www.koa.com



 

1 Stjerne2 Stjerner3 Stjerner4 Stjerner5 Stjerner (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

8 thoughts on “Hvad koster det at leje en autocamper i USA?

 1. Hej
  Min kæreste og jeg er ved at planlægge vores drømme roadtrip i det vestlige USA i autocamper til næste forår og der var det virkelig til stor hjælp at læse jeres tips om autocampere. Især synes jeg det lød interessant med at droppe diverse tilvalgspakker med sengetøj og køkkengrej og evt. selv købe noget i et mall. Mit spørgsmål er til at I skriver i grillede de fleste aftener og vi tænkte derfor på om der er grill på mange campgrounds eller om vi skulle købe en lille grill?
  Tak for god info :o)
  Mvh. Louise

  • Hej Louise.

   Jeg er rigtig glad for at høre du syntes om vores blog. Vi er faktisk ved at pakke til næste tur, som går til det østlige USA, samt Canada. Vi rejser på Fredag d. 13 Juni, så jeg syntes du skal holde med bloggen efter den dato 😉 (det er dog i alm. bil)

   Vi købte en lille gas grill i Wal-mart den kostede ikke meget 1-200 kroner så vidt jeg husker. Den havde vi meget glæde af, da vi rejste hjem gav vi den væk til en mexicaner 🙂

   Der er dog kul grill på de fleste pladser, men vi syntes helt klart at en gas grill var nemmest.

   Vh.

   Søren Gammelgaard.

 2. Hej Søren. Tak for dine gode råd! Som Louise herover, planlægger jeg også en mobil home-rejse i det nordvestlige USA i 2015. Jeg har det spørgsmål til dig, om du/ I har erfaring med at campere udenfor campingpladserne?

  Venlig hilsen
  Per

  • Hej Per.

   Det lyder da som en super god ide, med en autocamper tur i 2015. Jeg ville også gerne afsted igen 🙂

   Vi camperede kun på campingpladser, men man kan vist uden problemer campere udenfor campingpladser hos f.eks Wal-Mart. Vi gjorde det ikke, da det ofte koster 40-50 dollars at parkere, også er der jo strøm, kloak, vand og wifi med i prisen. Det syntes jeg nu er givet fint ud.

   Vh.

   Søren.

   • Det er korrekt, at man kan campere mange steder uden at betale.
    Jeg har selv prøvet Walmart. Det er ikke alle Walmarts, der tillader campering, men det er klart størstedelen. Vi gjorde det til en vane lige at spørge i kundeservice, inden vi slog os ned.
    Alternativer til campingplads er i øvrigt mange andre af… Vi sov også i “National Forest” et par gange – og det må man også mange steder. Det var rigtig skægt at prøve, men vi var nu lidt bange for bjørne:-)

 3. Hej
  Hvordan får man information om hvilke autocampere der skal hvorhen til billige penge? 🙂
  Mvh Christina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *