Ferie på Mauritius, februar 2016

I februar valgte vi at flygte fra kulden i Danmark og rejse til Mauritius. (Vi kan faktisk godt finde på at besøge andre steder end USA). Mauritius ligger i det Indiske Ocean og er mest kendt for sine hvide strande og lækre badevand. Øen er på størrelse med fyn og ligger ca. 500 km øst for Madagascar. Der var derfor lagt op til 10 dage med ren afslapning og VIP All Inclusive – hvilket vi så meget frem til.

Flyrejsen til Mauritius

Selvom det tager ca. 15 -17 timer at rejse til Mauritius, så vi alligevel lidt frem til selve flyrejsen. Vi skulle nemlig for første gang prøve at flyve med Emirates og deres nye A380, som er verdens største passagerfly. Selve flyrejsen startede i København og vi skulle have et stop i Dubai, hvor vi skulle skifte fly. I Københavns lufthavn er der for nylig blevet bygget en helt ny gate, som skal håndtere dette kæmpe fly.

Da vi kom ombord på den kæmpe store A380´er blev ikke skuffede. Emirates er kendt for deres gode service, og de levede virkelig op til deres ry. De er virkelig en klasse over de flyselskaber vi tidligere har fløjet med. Emirates A380´er fra København har to etager, og det fly der flyver fra København er lidt anderledes end de andre A380´ere, da man her har mulighed for at sidde på øverste etage selv på økonomi klasse. Vi var så heldige at have fået pladser på øverste etage. Fordelen ved at vælge sæder her er at flyet har en sæde konfiguration der hedder 2-4-2, hvilket er en fordel når man rejser to personer sammen. Sidder man ved vinduet, har øverste etage desuden den fordel at der er opbevaringsbokse ved siden af sædet ved vinduespladserne – en dejlig feature vi ikke før har set på andre fly.

Sæderne føltes også lidt større end på andre flytyper, samt var de også blødere. Underholdningssystemet var også en af de ting vi blev meget positive over. Der var et stort udvalg af film og serier, samt var den store HD-touchskærm den største vi har set på et fly. Der er endda hele to USB udgange så man kan oplade sin mobil eller iPad. Samt kan man tage sin egen USB-pen med og se film fra den. Alt er bare større og lidt bedre på Emirates A380, ja selv toiletterne. Maden, selvom det stadig bare er flymad, var også noget af det bedste vi har oplevet.

a380-selfie

skærmen i emirates a380

Ankomsten til Mauritius

Selvom det var en god oplevelse at flyve med Emirates A380 til Mauritus var vi alligevel ret trætte efter så lang en rejse da vi ankom til Mauritus. Vi havde bestilt transfer hjemmefra og der stod da også en mand og ventede med et skilte med vores navne da vi kom ud i ankomstterminalen. Så der gik ikke længe før vi sad i en bil på vej til vores hotel.

C Beach Club - Heritage Awali

strand

Vores luksushotel på Mauritius – Heritage Awali

Da vi ankom til vores hotel blev vi modtaget med trommespil og en lidt speciel cocktail – vist noget sukkervand af en slags. Vi fik nøglen til vores værelse og så frem til at kunne tage en lille lur inden vi skulle spise aftensmad. Vores hotel – Heritage Awali – var bygget i afrikansk stil hvilket gjorde at det var rigtig hyggeligt. Derudover var der virkelig gjort meget ud af at der var grønne planter og træer overalt hvilket gav en dejlig tropisk stemning.

Vores hotelværelse havde en god størrelse med et stort åbent badeværelse. Badeværelset havde separat brusekabine og stort badekar. Derudover havde værelset også et lille walk-in closet hvilken var en dejlig feature. Værelset havde også balkon med udsigt over et af poolområderne. Vi havde ikke bestilt et værelse med havudsigt, men kunne alligevel se havet. Valgte man dog et værelse med havudsigt fik man et værelse i første række lige ved stranden. Det kunne vi godt tænke os at prøve hvis vi skal derhen igen.

StrandenIMG_0183 IMG_0192 IMG_0200IMG_0188

All Inclusive ferie

Denne rejse til Mauritius var faktisk vores første All Inclusive ferie, hvilket vi måske var lidt skeptiske overfor inden vi ankom. Denne skepsis forsvandt dog hurtigt da maden virkelig var af høj kvalitet og der var et stort udvalg af forskellige tema-restauranter. I sær hotellets restaurant – Infinity Blue – var vi rigtig glade for. Infinity Blue havde den smukkeste udsigt udover havet da den var placeret lige i strandkanten. En anden lækker feature var at gulvet bare var sand, så man kunne tage skoene af og sidde med bare tæer og mærke det bløde sand.

Da vi rejste var vores All Inclusive pakke ikke en normal pakke, men en Premium All Inclusive. Hvilket betod at der udover mad og drikkervarer også var massagebehandlinger med i prisen – hvilket vi virkelig nød. Spa afdelingen var virkelig flot lavet – lidt som en lille landsby med stråtækkede tage – og behandlinger var rigtig gode. Der var endda flere forskellige behandlinger man kunne vælge som var en del af vores All Inclusive Pakke.

Så All Inclusive er vi ikke helt så afvisende overfor i fremtiden hvis niveauet er det samme som på Heritage Awali.

IMG_0171

Maden var virkelig topklasse!

image1 image2  image4 image5  image7 image11 image12 mad

Snorkle på Mauritius

Vi havde lavet lidt research hjemmefra og fundet ud af at man kunne snorkle ved vores hotel. Vi forventede ikke at der var særlig meget at se, men der var et stort mylder af farverige fisk da vi først stak hovedet under vandet. Der er ikke meget liv i korallerne, men fisk var der i hobetal. Vi nød derfor rigtig meget at plaske rundt og se på livet under havoverfladen. Vi var også med på en af hotellets snorkel ture, som er gratis for hotellets gæster. Her kom vi ud til et større koralrev hvor der var større stimer af fisk end man kunne se inde tæt ved stranden. Her var også mange flotte fisk, men korallerne var der ikke meget liv i. Vi var dog overordnet meget positivt overraskede over at der var så meget at se under vandet på Mauritius, så husk snorkelgear hvis du skal dertil engang.

Se vores video fra vores tur hvor man bl.a. kan se video fra vores snorkling ture.

Oplevelser på øen

Vi havde lejet en bil hvilket gjorde det muligt at tage på nogle ture rundt på øen. Man skal dog lige være opmærksom på at på Mauritius kører man i den modsatte side. Det var lidt en udfordring i starten, men man vænnede sig hurtigt til det.

På vores ture rundt på øen var vi blandt andet forbi et rom destilleri hvor man kunne få en rundtur samt smage 7 forskellige slags rom. Derudover var vi også forbi en lille dyrepark – La Vanille – hvor vi fik mulighed for at komme helt tæt på og gå rundt blandt kæmpe store landskildpadder. Man kunne desuden købe – for 5 kr – nogle grene så man kunne fodre dem. En rigtig fed oplevelse.

la-vanille-mauritius-skildpadde

landskildpadde-mauritius

skildpadde-flok

skildpadde-2


Mauritius rejsetips

Hvis du selv overvejer at rejse til Mauritius har vi lige lavet nogle rejsetips:

Hvor skal man bo på Mauritius?

Vi boede i det område der hedder Bel Ombre som ligger på sydsiden af øen. Her finder man kun få hoteller som alle er i luksusklassen. Et virkelig smukt og grønt område med lækre strande.

Heritage Awali har et langt stykke strand og har desuden en ny og flot Beach Club hvor man enten kan gå hen til eller tage en shuttle bil. Så stranden virker på ingen måde overfyldt – tværtimod.
Da vi havde lejet en bil kørte vi lidt rundt på øen og så også nogle af de andre hoteller. Her blev vi også lidt forelskede i det område der hedder Le Morne. Et lækkert og eksklusivt område med mange flotte hoteller. Her finder man også en af de bedste strande på øen. Her kunne vi godt finde på at bo engang.

På den nordlige del af øen finder man rigtig mange hoteller og her er også flere butikker og restauranter (hvilket der ikke er meget af på sydsiden), så er man til at der skal være mere liv omkring hotellet kan man vælge at bo her. Naturen er dog ikke helt så smuk som på sydsiden men strandene er mindst lige så skønne.

Hvornår skal man rejse til Mauritius / bedste rejsetidspunkt?

På Mauritius er der varmt året rundt. De har et tropisk klima og deres vinterperiode er når vi har sommer i Danmark. Det mest populære tidspunkt at rejse til Mauritius og højsæson er december til februar, samt i påsken. Dette er dog også den periode hvor det regner mest på øen, da det er cyklonsæsonen. Cyklonerne rammer dog yderst sjældent selve Mauritius, men de kan føre til store mængder regn på øen, selvom de er langt væk.
På den nordlige del af øen er det eftersigende lidt varme end sydsiden, derfor kan der være en fordel i at bo her når det er den koldeste periode på Mauritius (juni – august).

Hvad er prisniveauet på Mauritius?

Da vi havde valgt at bo på et All Inclusive resort, spiste vi ikke på andre restauranter end dem på hotellet. Så madpriserne på Mauritius kender vi ikke rigtig til. Vi var dog i et supermarked, og her var priserne lidt under danske priser. En 1,5 liter Coca Cola kostede eksempelvis 8 kr. og en pose chips kostede 10 kr.

Vi tog på en snorkeltur med en båd fra Blue Bay, og her betalte vi 75 kr. per person. Turen varede en time og inkluderede snorkeludstyr. Båden er ikke stor og vi var da også de eneste der var med. Så det må siges at være billigt.

Skal man have visum for at rejse til Mauritius?

Da vi besøgte øen, skulle man ikke søge om visum inden afrejse, eneste ting man skulle være opmærksom på er, at ens pas er gyldigt over 6 måneder længere end ens hjemrejsedato. Så husk at tjekke passet inden I rejser afsted.

Hvem rejste vi med?

Vi rejste til Mauritius med BECH Travel. Du kan se alle deres rejser til Mauritius her: