Dag 9 # Salt Lake City – Jackson Hole

Vi startede dagen med morgenmad på værelset, vi havde dagen forinden købt lidt frugt, brød og juice da det amerikanske morgenmad er dejligt, men lidt fed i længden.

Vores hotel lå tæt på centrum, så da vi havde spist morgenmad gik vi op for at se lidt nærmere på den pladsen Tempel Square i centrum af Salt Lake City, hvor der er fire klassiske mormon kirker. Salt Lake City er kendt for at være mormonernes hovedstad hvilket også var ret tydeligt i byen.

Ved Temple Square bød de lokale nonner os ind til et musikalsk indslag i en af kirkerne, hvilket vi sagde ja tak. Efter at have lyttet til tonerne fra det kæmpe orgel i nogle minutter, var vi dog hurtigt ude igen. Vi havde travlt og skulle på vejen igen. Vi fandt en Starbucks, købte en kaffe “to go” og forlod Salt Lake City omkring kl. 12.00 og satte kursen mod Jackson Hole.

Converted_2

Converted_4 Converted_20

Converted_18 Converted_16 Converted_15 IMG_2303

En køretur på ca. 5 timer, hvor vi også for alvor kom til Rocky Mountains. Det var en rigtig smuk tur, og landskabet har ændret sig meget siden Las Vegas, Zion & Bryce.

 

Jackson Hole & Buckrail Lodge

Jackson Hole er en populær ferie destiantion for især de rige amerikanerne. Om vinteren er det et stort ski sports sted, og om sommeren besøger mange byen for at nyde naturen, jagt & fiskeri.

Vi havde denne gang booket et værelse på “Buckrail lodge” et motel, hvor vi blev godt taget i mod af en ældre dame som skulle vise sig at være ejeren. Hun lignede en der havde ejet stedet altid, og hun gjorde meget ud af at fortælle om alle de muligheder der var i byen. Vi havde dog allerede inden ankomst besluttet at se deres Rodeo Show. Det er et stort tilløbsstykke i Jackson Hole, og ikke mindst i resten af det vestlige USA.

Converted_6

Converted_1 Converted_2Converted_1

 

Jackson Hole Rodeo

Ejeren af stedet fortalte at vi bare skulle gå efter lyden, da det ikke var så langt fra motellet.

Showet startede kl. 20.00, så vi var der lidt tid i forvejen. Publikum udgjorde en blandet skare, der var både de lokale cowboys og turister som os.

Showet startede præcis klokken 20.00, hvor en pige blev fulgt ind i arenaen. Pigen var skaldet, hvilket gjorde det let at gætte hun havde været ramt af kræft. Kommentatoren lod os at vide at hun havde bekæmpet kræft og var aftenens æresgæst. Herefter rejste alle i publikum sig og klappede højlydt.

Vi har oplevet den slags før, hvor det også kan være nulevende og faldne soldater der skal æres. Det er ikke tit vi ser det derhjemme, men amerikanerne ELSKER det!

Da pigen havde modtaget sin hyldest blev hun fulgt ud igen, og en pige red ind med Wyomings flag. Kort efter red endnu en pige ind med det amerikanske flag. Kommentatoren smurte tykt på og kom med en længere tale om Wyoming & USA som helhed. Den handlede meget om uafhængighed, frihed og repsekt det er også noget amerikanerne elsker. Efter hans tale rejste alle sig op, tog hånden til hjertet og sang med på national sangen.

Nu kunne showet starte. Vi blev i løbet af to timer ført igennem et hæsblæsende show som bestod af: hurtigridning på hest, rodeo på hest med & uden sadel, far & søn fanger kalv med lasso, dansekonkurrence og for til sidst at slutte af med rigtig rodeo på en vild tyr!

Flere af disciplinerne var meget drabelige. Amerikanerne nød det dog, og ingen lod sig rigtigt bemærke af at en 18 årig knægt blev smidt af en tyr og slog sig rigtigt meget.

Især var børnerunden ret bizar, da der var børn med helt ned til 4 år. Det var dog en meget meget lille og rolig tyr. Uanset, hvor mærkeligt man syntes Rodeo er, var det alligevel tydeligt at se den resterende familie var pavestolte, når deres søn hoppede op på ryggen af en vild tyr eller hest.

Converted_9

Converted_12

Converted_31 Converted_21 Converted_17 Converted_16 Converted_15 Converted_14   Converted_22

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *