Dag 7# Amarillo til Santa Fe – Pandekager, for meget friture, aldersdiskrimination og påkørsel af bil

– Skrevet af Morten

Vi skulle nu forlade Amarillo og sætte kursen mod Santa Fe som er en populær ferieby blandt amerikanere og i sær de velhavende af slagsen. Vi skulle igen køre ca. 4 timer før vi ankom til Santa Fe.

Inden vi drog af sted fik vi fyldt maverne med lækker morgenmad på en pandekage restaurant – IHOP, International House of Pancakes – hvor vi fik en lækker gang amerikansk morgenmad.

 

 

 

 

 

 

 

 

På vejen til Santa Fe holdt vi til frokost ind ved en af de såkaldte roadside foodcourts som er nogle af de store amerikanske fastfood kæder der er samlet under samme tag også deles de om selve sidde området. Efter vi havde spist friturestegt kylling og en roastbeef burger kunne vi godt mærke at nu var grænsen ved at være nået med mængden af fed mad. Derfor aftalte vi at aftensmaden vist bare skulle være noget salat eller bare noget der var sundt og uden friture.

Da vi ankom til Santa Fe kørte vi lidt rundt for at se nærmere på byen, hvor husene er bygget en speciel indianer stil (Adobe) som passede flot ind i den barske omkringliggende natur og de store bjerge. Det var blevet tid til at vi skulle finde den campingplads vi havde set på internettet, hvad vi så ikke havde set inden vi ankom var at man åbenbart skulle være senior borger eller 55+ for at måtte overnatte der. Fornærmede over denne aldersdiskrimination måtte vores søgen efter et sted at parkere vores store skrummel fortsætte.

Vores søgen var dog heldigvis kun ganske kort da vi fandt en campingplads lige på den anden side af gaden. Da vi så kom derhen kunne vi se at den allerede var blevet invaderet af den store gruppe af danskere (på tur med Our World) der også skulle overnatte samme sted denne nat. For at få lov til at overnatte på pladsen måtte vi dog lige igennem et større forhør (næsten værre end i lufthaven) af hende som sad i receptionen. Vi var ikke helt klar over hvad hun skulle bruge så mange mærkelige informationer til. At hendes højre hånd så var i gips og kun kunne skrive med venstre hånd gjorde ikke ligefrem hele seancen hurtigere. Som noget af det sidste spurgte hun hvilket mærke vores autocamper var og uden tøven svarede vi begge – Ford. Det troede hun dog ikke helt på selvom vi nu sagde at vi nu var helt sikre. Hun gik derfor ud for så overasket at få konstateret at vi havde ret – at det skam utroligt nok var en Ford. Hendes efterfølgende kommentar var så – ”Argh, I see, its because its a rental – we almost never see motorhomes from Ford.” Ja selvfølgelig var den da lejet, hvad havde hun regnet med når vi forinden lige havde fortalt at vi altså var fra Danmark. Ikke nok med det ser vi så at gruppen af danskere som bestod af ca. 10 autocampere sjovt nok også var ankommet i Ford biler ca. 20 min før os – så ja, det må have været noget af et særsyn at se en Ford Autocamper.

Om aftenen tog vi ind til The Plaza i Santa Fe som var et hyggeligt område med masser af butikker og restauranter. Vi fandt en dejlig fin restaurant hvor vi bare bestilte en salat. Det var dog ikke ligefrem maden der stjal rampelyset den aften men nærmere det lidt ældre højlydte – tydeligt velhavende – amerikanske ægtepar der sad ved bordet ved siden af os. De skændtes det meste af  aftenen omkring at manden ikke skulle have flere drinks og i sær om hvorvidt manden havde lagt sin hånd på deres unge tjeners bagdel eller ej.

 

 

 

 

 

 

Vi kørte trætte tilbage mod vores campingplads hvor vi (Søren) kom til at køre lidt for tæt på en anden bil og ramte deres sidespejl med vores. Føreren af bilen gjorde tegn til at vi skulle holde ind med det samme og det gjorde vi selvfølgelig. Der var dog heldigvis ikke sket noget med hverken deres eller vores bil. Vi fortsatte derfor lettede mod campingpladsen.

Det blev nu tid til at vi skulle i seng og vi blev enige om at dagen efter var det vist tid til en hviledag efter nu at have kørt så langt i flere dage. Derfor bestilte vi et værelse til dagen efter på Hard Rock Hotel i Albuquerque, hvilket der kommer mere om i morgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *