Dag 6# Oklahoma City – Amarillo, Texas.

Skrevet af Søren.

Turen i dag skulle gå fra Springfield til Amarillo. En “Lille” tur på 300 KM. Det er også dagen, hvor vi kommer til staten Texas. Lad os bare sige at den stat kan få en by som Chicago til at ligne en europæisk storby.

Vi kom egentlig tidligt af sted, hvilket vi havde planlagt. Vi ville gerne nå frem i god tid, da vi havde udset os et rigtigt godt spise sted. Turen gik fint ned af Route 66. Kort efter vi havde passeret Texas stats grænse var det frokost. Vi havde prøvet alle kæderne efterhånden så nu skulle det være noget uafhængigt vi skulle ind på. I den lille by tog vi den første og bedste diner vi kom til. Det var et snusket sted, hvor der var tilladt at ryge. De spurgte om vi ville have ryger bord, hvilket overraskede mig meget, da det ikke er noget vi har set herover. Så jeg så forundret ud, hvilket en af de meget lokale opfangede. Og som han sagde “Texas is still real america..” på den mest amerikanske måde han kunne. Vi vidste nu at det vi ville møde den dag var milevidt anderledes end, hvad vi allerede havde set. Vi fik et bord og et menukortet. Jeg fik bestilt en Sandwich med steak og pommesfrites, Morten tog en Club Sandwich.

Vi fik maden, og en stor cola med et ordentlig læs isteringer i. Hvis man skulle sige noget pænt om maden, så var det da at der var meget af den:

Vi fik da spist lidt af det og betalt de 22 dollars det kostede. Men det var altså en smule ulækkert. I sær da de havde dynget den der “Steak Sandwich” over med en udefinerbar sovs.

Vi havde udset dagens mål, som var Amarillo. En forholdsvis lille by der lægger i midten af staten Texas. Igen faldt valget på en KOA Camping plads, hvor de igen var meget flinke og pænt viste os hen til vores plads. Vi havde booket og betalt inden via Internettet.

Vi havde læst om en restaurant de havde i byen. Det er en lidt speciel restaurant, fordi de er kendt for deres steaks. Derudover kan man også spise gratis der, hvis man vel og mærke kan spise deres 72 OZ steak, hvilket svarer til 2 KG rent okse kød. Restauranten havde en Limo service, hvor man kunne blive hentet på campinpladsen og kørt til spise stedet og hjem igen. Det var en service vi selvfølgelig benyttede os af. Og Camping damen gjorde meget ud af at fortælle at de kom HELT ned på vores plads, og vi IKKE skulle gå de 25 meter op til kontoret. Vi gjorde som hun sagde og ventede pænt udenfor vores plads. Præcis kl. 18.00 ankommer det de kalder “Limoen” så. I bund og grund er det en gammel øse, der nok aldrig ville have gået igennem et syn i Danmark. Men okay nu var vi i USA og der var nærmest en sofa bagi, hvilket da var helt fint:

Efter ca. 15 min kørsel kom vi frem til restauranten.

Indenfor var det typisk amerikansk. Der var en Gave shop der næsten var ligeså stor som salen, hvor man skulle spise. Efter vi havde kigget lidt rundt blev vi vist til et bord, og blev præsenteret for et menu kort. De havde ret, det var store Steaks der var deres speciale. Jeg bestilte en ordentlig 500 Gram’s steak og Morten tog en kæmpe kyllinge anretning.

I mens vi ventede på maden, kom der et lille band og spillede for os. Vi har optaget en lille video her:

Youtube

Efter de havde spillet færdig kunne vi gå lidt rundt og tage nogle billeder:

Her griller de vores dejlige steaks. Det her er dog kun de “Små” af dem.

Det her er den store af den. Der er nemlig en gut der har taget udfordringen op og bestilt denne 2 KG kød klump som, han vil spise på bare 1 time. Dette er vel og mærke med tilbehør til.

Her er han lige gået i gang. Og som vi kan se er der 58 min tilbage.

Endelig kommer vores mad:

Det smagte super godt. Og vi kan varmt anbefale andre at tage forbi, hvis de kommer til Amarillo. Det er dog det hidtil dyreste sted, hvor vi betalte 43 dollars inkl. drikkepenge. Set i forhold til Danmark er det jo ingenting.

Efter vi havde spist sad vi uden for og røg. Gutten fra før havde nu brugt en time. Han var gennemblødt af sved og kunne fortælle os at han ikke havde gennemført. Han havde dog en masse undskyldninger, men det var også en stor mundfuld. Han skulle forøvrigt give 78 dollars da han jo ikke kunne spise det hele.

Da vi havde siddet og nydt solen lidt tog vi den gratis “Limo” hjem.

Grundlæggende er de fleste meget flinke herovre. Og alle er meget nysgerrige efter at hører, hvor vi er fra når de hører accenten. Når vi siger vi er fra Danmark kommer den typiske “Ohh” og når vi så spørger om, de kender det så er det meget få der gør. Flere tror dog det er tyskland.

Det var alt for i dag. I morgen forlader vi Texas til fordel for New Mexico, derudover kommer vi til Santa Fe, hvor vi bliver mødt med alders diskrimination, spansk talende mexicanere og meget andet.

Hilsen Søren & Morten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *