Dag #5 – New York City – Washington D.C.

Tre hele dage var gået, som var det et øjeblik. Det var tid til at forlade storbyen og rejse syd på til Washington D.C.

Der er ikke langt mellem de to byer, så vi valgte at tage toget. Alternativt kan man flyve men toget afgik direkte fra Manhatten til Washington centrum, hvilket gjorde det til den hurtigste tur.

Tog turen startede fra Penn Station, som er en af de store togstationer på Manhatten. Den er, som meget andet i New York, 100% under jorden. Vi tog en taxa til Penn Station og steg på toget klokken 10.05. Det var et dejligt tog med store bløde amerikaner sæder. Derudover var der en cafeteria vogn på toget, hvor der blev serveret mad og drikke. Tiden gik med at skrive blog og vi ankom planmæssigt til Washington D.C 13.30.

Morten havde booket værelse på Fairmont hotellet i byen. Fairmont er en kæde af hoteller, hvor de fleste af dem er af rigtig høj standard. Vi tog bussen Circulator derhen. En super smart bybus, hvor man betaler 1 dollar ved indgangen. Når du har betalt må du kører med ligeså langt du vil. Hvis du står af og på igen betaler du blot 1 dollar til.

Vi ankom til hotellet kl. 14.30 og var egentlig klar til at checke ind. Desværre var værelset ikke klar før kl. 16.00 så vi gik i stedet til den nærmeste cafe og drak lidt kaffe og sodavand. Klokken 16.00 præcist var værelset klar og vi checkede ind.

IMG_20130428_145152

Hotelkæden Fairmont er BMW partnere, hvilket betyder de har biler fra BMW og ikke mindst cykler. Cyklerne var til udlån og det så ikke ud til de var blevet brugt ret meget. Da vi skulle spise besluttede vi os derfor for at låne cyklerne, hvilket ikke var noget problem. Dog skulle vi lige underskrive en kontrakt, hvor vi accepterede at de intet ansvar ville tage. Derudover skulle vi udfylde, hvem de skulle kontakte, hvis vi blev kørt ned eller slået ihjel.

Det virkede lidt til at de anså cykling som en ekstrem sport. Vi måtte f.eks IKKE tage hjelmen af under hele turen, hvilket vi også skrev under på.

IMG_1962

Da vi endelig fik udleveret cyklerne gik det bare over stok og sten ned i byen. Det var super lækre cykler, hvilket gjorde cykel turen til en leg. Vi spiste vores aftensmad på TGI Fridays, hvor vi igen stiftede bekendtskab med deres næsten overdrevne service.

Jeg bestilte en kylling salat da vi havde fået burger dagen forinden. Efter ca. 10 min kom manageren fra stedet til vores bord og han så IKKE glad ud. Han lignede faktisk en der skulle til at fortælle os at vores forældre lige var døde eller noget andet markabert. Hans budskab var klart, de havde ikke mere af den slags kylling til salaten, og det var han MEGET ked af. Jeg kunne derimod vælge, hvad jeg ville på menu kortet uden merpris. Jeg ville gerne have min salat, så jeg spurgte om de ikke kunne putte noget andet kylling ved, hvilket ikke var noget problem.

Vi fik maden og jeg kunne alligevel hverken se el. smage om det var den ene eller anden slags kylling, så jeg var godt tilfreds. Efter hele episoden kom tjeneren og sagde undskyld en 2-3 gange, og da vi så skulle betale havde han simpelthen fået ordre fra manageren om at vi ikke skulle betale for den salat.

IMG_1924 IMG_1923 IMG_1921

En anden ting ang. de cykler var at de skulle leveres tilbage inden 19.00 af sikkerheds hensyn. Vi kom tilbage til hotellet ca. 10 min før og besluttede at gå i poolen. Det første hotel i New York havde ikke pool, og det havde især jeg savnet. Da vi ankom til poolen faldt vi hurtigt i snak med en lokal. Hun var en meget venlig ca. 55 årig miljø advokat. Hun fortalte løs om byen og ikke mindst, hvad der var værd at se og ikke se. Hun steg op før os, og da vi stod op og gik ud havde hun efterladt et brev til os, hvor hun havde skrevet sit nummer og vi bare kunne ringe, hvis vi manglede hjælp til noget.

Det viser bare, hvor gæstfri den amerikanske befolkning ofte er. Det er meget normalt at man snakker sammen, hvis man sidder i en spa pool el. andre steder. Det er bare super fedt!

Efter en god svømmetur gik vi tilbage til værelset og så lidt tv, før vi faldt i søvn.

IMG_1926

(Omklædningsrum med plads til 300 mennesker. Vi var fire i poolen. Bemærk derudover gulvtæppet). 

Læs med i Morgen, hvor vi ser på Washington D.C og ikke mindst koncert med Rihanna.

 

1 thought on “Dag #5 – New York City – Washington D.C.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *