Dag 4# St. Louis – Springfield.

Skrevet af Søren

Vi vågnede endnu engang tidligt. Jeg tror den var 06.00 måske hænger det sammen med vi er så udmattede, om aftenen og går tidligt i seng. Det havde været en lidt larmende oplevelse at sove på campingpladsen i nat. Pladsen var placeret lige i mellem Interstate 44 og Route 66. Det gav en del larm, heldigvis var vi så trætte at vi ikke bemærkede det synderligt om natten. Efter lidt morgen mad, som består af Brød, Peanut butter, marmelade og yoghurt var vi klar til at kører. Det var også første gang, hvor vi skulle “Dumpe” som de kalder det her ovre. Det betyder at tømme toilet og spildevands tanken. Det kunne måske lyde en smule beskidt og ulækkert, men det er heldigvis et lukket system, hvor man blot kobler sin slange på kloaken der er ved ens plads. Det er altså langt fra som i Danmark. Vi forlod camping pladsen omkring 08.30 og jeg fik købt en Route 66 kasket af ejeren som forøvrigt var utrolig flink og hjælpsom.

I dag var også dagen, hvor vi skulle ud på en af vores længste turer indtil videre. Vi havde ikke sat et mål for dagen, men vidste at vi gerne ville være i Oklahoma City torsdag aften. Der er 800 km. mellem de to steder, så det vi ikke kørte i dag skulle vi blot kører i morgen.

Ca. 40 km fra, hvor vi overnattede lå det det forholdsvist kendte sted “Meramec Carvens”, hvilket er en stor underjordisk drypstens hule. Der var nogle utroligt store drypsten, og vi fik en guided tour, hvilket var meget spændende og en smule klaustofobisk. Heldigvis var det dejligt koldt dernede, nu var vi nemlig kommet til varmere himmelstrøg. Temperaturen sneg sig over 30 grader. Efter vi havde fået den guided tour (1 t 20 min) sad vi uden for og røg. Her stødte vi ind i et amerikansk par som sjovt nok, havde sovet lige ved siden af vores autocamper. De var meget snaksagelige, hvilket langt de fleste her ovre er. De havde ligesom os lejet en autocamper, og skulle så slutte i Los Angeles.

Her er nogle billeder fra den underjordiske hule:

Lige da vi kørte, kom der 3 autocampere, hvor vi da kunne hører der blev talt dansk. Så der er mange danskere herovre.

Det var nu blevet frokost. Heldigvis er der rigtig mange fastfood kæder, diners, drive thru og andre spændende ting. I Dag faldt valget på “Steak ‘n shake”. En kæde der har specialiseret sig i at lave Steak burgers med Milkshake til. Her er der også bordservering, hvilket der ikke er hos mange af de andre fastfood kæder. ( Mac Donalds, Burger king, Taco Bell etc.)

Vi var dog kommet på for dem lidt upassende tidspunkt. Lige da vi havde bestilt begyndte vores servitrice og en anden og skændes meget højlydt. Det var egentlig spændende nok at se, hvordan de løser konflikter på arbejdspladsen herovre. De pakkede ihvertfald ikke noget ind.

Da de så havde skændes lidt, var de godt sure. Jeg bestilte så en Oreo Is kiks til dessert, hvilket hun var ret træt af. Hun kom derfor bare med den og smed foran hovedet på os. Så blev hende den anden sur over det, også fik den igen på alle tangenter med, hvor ringe den anden var osv osv..

Vi aftalte at vi ikke gav drikkepenge, hvilket kotumen ellers er. Men der havde været så ringe service, så vi betalte på beløbet. Jeg tror servitricens øjne kunne dræbe, da Morten skrev kvitteringen under uden at skrive et beløb ud for “Tip”.

Det var egentlig en meget sjov oplevelse, selvom stemningen ikke havde været god.

Nu havde vi spist, besøgt seværdigheder. Nu skulle der kørers nogle miles, da vi havde udset os en KOA camping plads (Koa = USA’s svar på Topcamp) der lå tæt på springfield. Med ca. 300 km. igen gik det bare ned af Interstate 44, som løber lige ved siden af Route 66.

Inden vi kørte til campingpladsen skulle der handles. Det foregik som de øvrige dage i min nye ynglingsbutik Wal-mart. Vi fik købt noget godt kylling, steak og pølser også skulle vi kigge efter en grill. Morten havde forklaret at han havde set man kunne købe en til omkring 20 dollars. Og rigtigt nok, så havde de også en grill til 24 dollars, det var dog ikke en almindelig grill, men en gas grill. Det er jo et super fund til de penge, og det er så meget nemmere for os. Men sådan en skulle samles, efter længere snak med sælgeren i butikken, ville de gerne gøre det. Desværre ville det så blot tage 48 timer 🙁 Vi aftalte at købe en skruetrækker. Heldigvis er det også til at betale sig fra. De havde en til 79 cent, hvilket rundt regnet er 4-5 kroner.

Vi havde nu styr på grill, kød og vores øvrige indkøb. Vi kunne kører til Camping pladsen, som var ca. 20 km. der fra. Da vi ankom til pladsen blev vi meget venligt modtaget. Der kom en fyr ud og hentede os og bød os velkomne. Da vi kom ind i butikken for at registrere os var de også meget imødekomne, og kunne oplyse os om at der var andre danskere på pladsen. Det vidste sig så at de tre campere vi havde mødt tidligere var en del af en gruppe rejse, hvor de nok var 15-20 campere. Så den dag blev der vist talt mere Dansk end engelsk på den camping plads.

Vi fik pakket ud også gik samlingen af grill ellers i gang. Det var let at samle og tog vel en 25 minutter.

Den grillede rigtig godt, og vi fik os en dejlig steak, kylling og pølse med noget pasta salat vi havde købt færdiglavet hos wal-mart.

Jeg vaskede lige vores lagner, håndklæder, viskestykker og klude. Vi havde fået noget helt nyt med. Det resulterede bare i at det fnuldre og kløede frygteligt meget. Heldigvis er deres maskiner til den slags herovre sjovt nok også større end Danmark, så det var en smal sag.

Kl. 22.00 gik vi i seng godt trætte og udmattede.

Hilsen Søren & Morten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *