Dag 4# – New York skyline, Brooklyn, Staten Island Ferry og Shopping

Dagen blev endnu engang startet med en omgang morgenmad fra vores deli på den anden side af vores gade, virkelig lækkert og kæmpe udvalg. Ville ønske de kunne åbne sådan en deli i Herning. Selvom det er fjerde dag her i The Big Apple føler man stadig kun man har set en brøkdel af det hele.

I går ville vi gerne have været oppe på toppen af Rockefeller Center men da der var udsolgt købte vi en billet til i dag kl. 10. Efter vi var kommet igennem security tjekket skulle vi med elevatoren op til toppen hvor man har terrasser i 3 niveauer med 360 graders udsigt over hele New York. Selvom det langtfra er den højeste skyskraber jeg (Morten) har været oppe i så var udsigten nok den flotteste jeg har set. Sammenlignet med Dubai som har den højeste bygning er udsigten i New York langt flottere, der er skyskrabere så langt øjet kan se. At man så har udsigt ned over Central Park som dækker 22% af hele Manhatten gør virkelig udsigten helt unik for denne storby.

Converted_283

Converted_266

Converted_291

Converted_305

Converted_319

Vi havde dog langtfra fået nok af at kigge på New Yorks mange smukke skyskrabere, det tror jeg heller aldrig man kan blive træt af. Derfor hoppede vi på Subwayen videre mod Brooklyn. Praktisk nok er Rockerfeller Center så stor at den har sin egen Subway station. Det tog kun 15min også stod vi midt i Brooklyn hvor der er utroligt stille i forhold til det livlige og hektiske Manhatten. Vi gik hen til Brooklyn Bridge Park hvor man har en smuk udsigt til Brooklyn Bridge og skyskraberne på Lower Manhatten. Her sad vi lidt tid og nød udsigten og opdagede så at man kunne tage en lille færge over til Manhatten og herfra kunne vi så gå hen og tage med Staten Island Ferry som er en gratis færge der sejler til Staten Island og forbi Frihedsgudinden på vejen.

Converted_326

Converted_328

Det var utroligt nemt at tage med Staten Island Ferry som sejler hver halve time, man går bare ombord når den kommer. Vi var helt forundrede over at man slette ikke skulle gennem et security tjek inden. Men sikkerheden havde man dog tænkt over alligevel (selvfølgelig). Så ved siden af færgen sejlede 2 politi speedbåde med maskingeværer. Sikkerhed går de utroligt meget op i og det virker også til de har skruet ekstra meget op i øjeblikket pga. det der skete til Boston Marathon for kort tid siden. Converted_337

Vi fik set frihedsgudinden og mere skyline da vi sejlede mod Staten Island hvor vi gjorde et kort stop inden turen igen gik tilbage mod Manhatten. Frihedsgudinden var mindre end vi lige troede, men smukt stod hun med hele New York bag sig.

Converted_346

Det var nu blevet sidst på eftermiddagen og vi var tilbage på Manhatten hvor vi tog hen til Lower East Side hvor jeg skulle finde nogle bestemte butikker. Vi havde ikke fået frokost endnu så derfor fandt vi et lille hyggeligt pizzeria i ægte moderne New Yorker stil. Maden var super lækker og kom på små træplader som man kan se på billedet.

image-6 image-7

Mætte var det nu blevet tid til at shoppe, hvilket ikke ligefrem er Søren ynglings beskæftigelse, men han overlevede. Jeg fik fundet en masse lækre ting og Søren købte en hjemmelavet håndcreme af en meget dygtig sælger til et lille lokalt designer marked i den lokale skole gymnastiksal. Hun kendte Danmark (hvilket ikke mange amerikanere gør) da hun havde været kæreste/elsker med en dansker der hed Kasper.

image-4

Klokken var nu mange og vi tog tilbage på hotellet og slappede lidt af inden vi tog ud i byen igen for at finde noget aftensmad. Vi havde læst godt om en restaurant på Grand Hyatt – et hotel tæt på. Så der tog vi hen. Maden var fin men tjenerne utroligt mærkelige.

image-5

image-3

På vej hjem gik vi forbi den smukke Grand Central Station

image-8

Trætte efter en dag hvor vi nærmest har gået en marathon rundt i byen skulle vi pakke inden vi imorgen skal forlade denne fantastiske by og drage mod Obamas hjemmebane – Washington D.C.

1 thought on “Dag 4# – New York skyline, Brooklyn, Staten Island Ferry og Shopping

  1. Hej drenge,
    Rigtigt spændende at læse om jeres oplevelser. Det bærer jo tydeligt præg af, at I har gjort jeres hjemmearbejde mht de valg I har gjort for at komme rundt til det mest interessante, men man skal jo nok afsted et par gange eller fem for at få det meste af New York med :-).
    Vi glæder os til fortsættelsen.
    Mange hilsener fra Ikast

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *