Dag 3# St. Louis – En stor blank bue – Apple nørderi og et ønske om at sove med en gammel dame.

Skrevet af Morten)

Dagen startede igen tidligt da vi stadig ikke er kommet helt over vores jetlag. Det var første nat i autocamperen og det gik fint med at sove selvom vi vågnede allerede kl. 6.

Morgenen startede med morgenmad i autocamperen som bestod af brød, peanutbutter og Sunny D (mærkelig amerikansk juice ifølge Søren, men jeg kan nu godt lide det). Turen skulle i dag gå mod St. Louis og var vores første dag hvor vi for alvor kom ud på deamerikanske landeveje. Og med amerikansk landevej menes der mindst 1 fastfood restaurant for hver mile. Til frokost valgte vi derfor at spise på en af disse kæde restauranter som der er hundredevis af. Vores valg faldt på Taco Bell som man ikke ligefrem kan beskylde for at have dyr mad, vi betalte kun 11$ for to store menuer med kæmpe sodavand til (0,7 l). Vi var også et smut forbi et kæmpe supermarked der hedder Wallmart som er ca. dobbelt størrelse af Bilka også har det åbent 24 timer i døgnet.

Hen på eftermiddagen ankom vi til St. Louis hvor vi først lagde vejen forbi en Apple forhandler for at købe et nyt batteri til Sørens bærbar. Søren mente ikke der var så langt da han havde set på et kort at butikken bare lige lagde i den anden ende af byen, men i så stor en by og i myldretid tog det så lige 45 min ekstra hver vej. Men det var nu turen værd, for vi kom til en rigtig Apple nørde butik hvor håndtagene var Apple logoer og da vi åbnede døren blev opstart lyden fra Mac computere afspillet. Ekspedienterne var meget entusiastiske omkring deres produkter og butikken var da næsten et museum for samtlige nuværende og tidligere Apple produkter.

Denne del af USA er også kendt for at være en del af Bibel-bæltet hvilket vi også fornemmede da vi så 10 meter høje kors langs vejen og de fleste radiostationer spillede kristne “I love Jesus” pop sange. I Apple butikken i St. Louis var det nok næppe Gud de bedte til men nærmere deres afdøde Guru, Steve Jobs, som der var lavet en animeret film med midt i butikken, ret imponerende lavet.

Efterfølgende kørte vi ned til The Arch som er en kæmpestor jern bue der kendetegner indgangen til vesten. Her fik vi taget nogle gode billeder og fik endnu engang fornemmelsen af at alting bare er større i USA.

Resten af dagen gik med at lede efter en grill så vi kunne grille til aftensmad, men da de ikke havde sådan en vi gerne ville have og klokken pludselig var blevet mange valgte vi at spise på en amerikansk bbq grill restaurant (Applebees) hvor vi fik noget lækker mad. Mens vi spiste prøvede Søren at ringe til det sted vi skulle overnatte for at sige vi var på vej, han fik dog sluttet samtalen lidt ubevidst sjofelt af da han sagde til camp damen i telefonen “looking forward to sleep with you toningt” – jeg måtte så efterfølgende forklare ham hvad det var han faktisk lige havde sagt til damen der flink svarede igen med et “yes, see you soon”

Vi ankom til campen da det var blevet mørkt. Vi kunne selv vælge hvor vi ville parkere så vi fandt hurtigt en plads. Hvad vi så ikke lagde mærke til mens det var mørkt var at vi faktisk havde sovet lige op ad en kirkegård. Hvilket vi var ret glade for vi ikke vidste da vi skulle sove.

Følg med igen i morgen hvor vi b.la. går under jorden og besøger Springfield – stay tuned.

/Morten & Søren

20120426-072805.jpg

20120426-073009.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *