Dag 3 # San Francisco

Efter en tidlig morgenmad sammen med de andre gæster på vores Bed & Breakfast var det tid til at udforske endnu mere af San Francisco.

Vi tog bussen mod dagens første stop – Lombard Street – som er kendt for at være en af de mest stejle gader i verden. Gaden er ret speciel da den snor sig og tilplantet med en masse farverige blomster. For at komme til Lombard skulle vi dog lige lave en mindre “bjergbestigning” op af nogle meget stejle gader.

Converted_94

Converted_99

Converted_103 Converted_111

Efter Lombard Street gik det meget stejlt nedad og vi kom til den bydel der kaldes “Little Italy” hvor vi lige fik en cola på en bar efter anstrengelser op og ned af de stejle gader. I denne bydel var der denne dag et mad festival med alt mulig forskellig mad som vi kunne prøvesmage. Vi var dog ikke sulte nok endnu til at spise frokost her selvom meget af maden så virkelig lækker ud.

Converted_118

Converted_113

Converted_122

Lige ved siden af “Litte Italy” ligger “China Town”. Det er ret mærkeligt at krydse en gade også føler man pludselig at man er i en helt anden by i et andet land. Skiltene er endda på kinesisk i “China Town”. Selvom man befinder sig midt i San Francisco, kunne man i denne bydel købe forskellige levende fugle som duer og høns til madlavning – meget specielt.

Converted_127

Fra “China Town” bestilte vi en UBER privat taxi, og blev igen hentet i en rigtig flot bil af en meget snaksaglig ældre herre, som var tidligere limousine-chauffør. Igen en fornøjelse at bruge UBER. Han tog os hen til en burger restaurant vi havde læst om – nemlig Super Duper Burger. Det var et lille, men meget moderne sted. Burgerne var virkelig lækkre og alt var hjemmelavet – mums.

super-duper-burger-san-francisco

Resten af dagen gik med shopping i Castro samt Haight-Ashbury områderne og så fik vi set de kendte huse “The Painted Ladies”.

På vej derhen havde vi dog en lidt sjov oplevelse med deres offentlige transport. Ved et af stoppestederne skulle der skiftes chauffør. Fra en lille spinkel mand til en kraftig kvinde. Da hun endelig kom ind i bussen og fik den startet, gik der ikke mange sekunder før bussen igen var bragt til standsning, hvorefter hun rejste sig op og fægtede med begge arme og  meddelte alle at hun på ingen måde kunne arbejde under disse forhold. Folk undrede sig over hvad hun mente. Og det med god grund, det viste sig så at hun ikke kunne betjene sædet og køre det bagud. Og når sædet ikke kan køres bagud, kan der altså opstå et plads problem mellem sædet og rattet.

Hun ringede derfor op til centralen og gav dem en længere forklaring, hvorefter de forsikrede hende om at de ville sende et hold til undsætning. (Af en eller anden grund kunne alle i bussen høre samtalen, da det kom ud af en højtaler) Efter blot 10 minutter ankom et redningskøretøj og to mekanikere stod ud for at se på det “mekaniske” problem.

Efter ganske få sekunder stod det dog klart at, hvad er ved første øjekast lignede et mekanisk problem nok nærmere var en fejl 40. Det gjorde ikke chaufføren mere glad, da redningsholdet insinuerede at det var hende der ikke kunne finde ud af det. Da de endelig forlod bussen gik det dog over stok og sten, hvad vi havde tabt af tid blev hurtigt indhentet da hun ikke havde samme vanskeligheder med at træde på speederen, som med at justere sædet.

foto

 The Painted Ladies med San Franciscos skyline i baggrundenConverted_130

Efter en hel dag med sightseeing købte vi noget aftensmad til at tage med hjem i det lokale Whole Foods økologiske / organic supermarked, som i San Francisco var indrettet noget mere festligt end et normalt supermarked.

foto 3

foto 2-2

foto 4

 

Vi brugte resten aftenen på vores B&B da vi var blevet trætte og stadig var ramte af jetlag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *