Dag 22# San Francisco

Skrevet af Søren.

Det var dejligt at vågne i en hotel seng, selvom standarden på hotellet ikke var det højeste. Selvom man sov fint i autocamperen var der måske sparet en smule på madres og det vattæppe man fik med.

Vi skulle i dag blot se byen og det foregik med Sporvogn og bus. De har et fantastisk system i San Francisco, hvor man betaler 2 dollars (11 kr) også må man rejse med alle deres busser og sporvogne i 2 timer. Systemet er nemt at finde ud af da gaderne er så lige så man skulle tro de var tegnet med lineal. Derudover havde vi også Google maps på mobilerne, hvilket i den grad hjalp os med at finde de busser og sporvogne vi skulle bruge.

Vi indtog morgenmaden på Mels Drive In. Det er en rigtig amerikansk diner, hvor de havde store portioner og massere af pandekager, vafler, æg, bacon og pølser. Vi fik begge en kæmpe portion af pandekager og lidt tilbehør til. Da vi havde spist gik turen videre ud i byen, hvor vi besøgte Haight street som huser mange spændende butikker. Her er ikke tale om de store retail stores fra Apple, Diesel, levis osv. men små butikker der solgte alle mulige ting. Da vi gik forbi en frisør stod der en Vietnameser og lokkede med klipninger for 15 dollars (85 kroner). Da jeg trængte til at blive studset sagde jeg Ja tak 😀

Jeg syntes faktisk selv det blev okay taget prisen i betragtning. Da vi skulle betale kom det obligatoriske spørgsmål da hun kørte kortet igennem. “How Much for me?”. Jeg havde ikke skænket det en tanke at de selvfølgelig også skulle ha drikkepenge. Det skal man lige huske, hvis man er i USA. Hun fik 5 dollars men hun brugte også lang tid på at sætte det med voks efter hun havde klippet mig. Derudover roste hun mit hår meget, hvilket selvfølgelig heller ikke er en negativ ting.

Vi gik lidt op af gaden og besøgte nogle af deres butikker der sælger udstyr til rygning af Hash. Det var vist lidt en hash gade vi var kommet til men ejerne fortalte at folk kunne få det på recept fra lægen, hvis de fejlede noget som hash kunne lindre smerten på.

Vi fik også lige en cola på en fortorvs cafe:

Efter vi havde besøgt den del tog vi bussen videre til Castro. Det er den lidt mere farverige bydel der huser en del forskellige slags mennesker.

Det var et meget hyggeligt sted, hvor mennesker generelt var meget åbensindede og venlige.

Vi spiste frokost der og tog lidt billeder.

 

Mange af deres busser udleder 0 % Co2. De kører på EL ledninger i luften, hvilket egentlig er mega smart. Så larmer de heller ikke på samme måde. Det er en god ide, hvilket jeg aldrig har set andre steder.

Da vi havde siddet og kigget lidt på det, så gik vi tilbage til hotellet og skrev lidt blog, så lidt tv og slappede af et par timer. Vi skulle nemlig til Pier39 om aftnen. Det er et sted med restauranter, butikker og underholdning. Det er på en gammel Mole, så udsigten er rigtig god uanset, hvor du står. Derudover er den også kendt for udsigten til Alcatraz, Golden Gate Bridge og dens søløver.

Vi fik selvfølgelig taget nogle billeder:

 

Det er et meget turistet sted. Der er mange mennesker men alligevel også lidt hyggeligt. Vi spiste på en fiskerestaurant med en super udsigt ud til de lokale søløver.

Efter vi havde spist tog vi bussen hjem til hotellet og så lidt tv inden vi gik i seng.

I morgen besøger vi Alcatraz. Det gamle fængsel ude i vandet.

2 thoughts on “Dag 22# San Francisco

 1. Hej med Jer.
  Har nu læst flere af Jeres fantastiske rejseblogs, og jeg nyder hvert ord. Synes I beskriver Jeres turer så fantastisk at det næsten føles som at være en del af oplevelsen. Tak for det 🙂
  Jeg har aldrig været i USA men jeg drømmer om at tage en tur med hele familien.
  Vi overvejer Florida grundet den smukke natur og fantastiske strande og ikke at forglemme Orlandos mange forlystelser.
  Jeg kunne godt tænke mig at få nogle tips til billige flybilletter da det er en kæmpe post for vores vedkommende ( 3 voksne + 3 børn ) samt vide om der er en del vejskat som fx. Italien og Frankrig har på mange motorveje.
  På forhånd tak, glæder mig til at følge Jer på rejser fremover.
  Vh Rikke

  • Hej Rikke.

   Er glad for at du har fået noget ud af læse med 🙂
   Beklager vi var lidt langsomme om at svare, men det lyder da dejligt med en tur til Florida for hele familien. Du er sikkert kommet videre i din søgen efter flybilletter, men hvis ikke, så bruger vi altid Momondo eller så har vi købt direkte hos et rejsebureau. Vær dog lidt skeptisk når du bruger Momondo, da der er nogle forhandlere af flybilletter man bør holde sig fra. Så tjek lige anmeldelser inden du booker.

   Mht. vejskatter, så er der en del af disse i Florida. Dog er det mindre beløb hver gang, så det vil ikke være noget der sprænger budgettet. Sidst vi var i Florida (august 2015) betalte vi omkring 200 kr. i vejskatter på en 17 dages roadtrip.

   Et lille tip – hold jer væk fra Florida i sommermånederne – det er ekstremt varmt og luftfugtigen ulidelig. Priserne på hoteller er lave i denne periode, men lad dig ikke lokke, vi gør det aldrig igen. I alle andre perioder af året er Florida dog helt fantastisk.

   Venlig hilsen
   Morten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *