Dag 20# Santa Cruz – San Francisco.

Skrevet af Søren.

I dag skulle der køres. Vi havde sådan set ikke så mange planer for dagen andet end bilen skulle rengøres. Det var nemlig dagen før den skulle afleveres. Vi kom afsted fra Santa Cruz omkring klokken 11. Turen gik videre et stykke op af Highway 1 som vi også kørte på igår. Da vi kom længere op gik turen dog over på en motorvej der førte os til San Francisco. På vejen så vi et skilt der ville lede os til Palo Alto. Byen der huser både Google og Facebook. Vi var tæt på og besluttede at slå et smut forbi. Først møder vi google og vi er slet ikke i tvivl om at vi er kommet til Google land nu.

Folk cykler også rundt på gule og grønne google cykler. Indrømmet der er ikke meget at se men, nu kørte vi lige forbi så vi skulle have et billede af Google Android kagerne:

Vi var inde og hører om vi kunne få en rundvisning. Det kunne vi desværre ikke. (Det havde vi nu heller ikke regnet med).

Efter vi havde set Google skulle vi da også se Facebook. Det lå tæt på omkring 8 km. Vi kørte derhen og kunne hurtigt se at der ikke var meget sjovt over det. Der var et skilt der indikerede at du var kommet til Facebook land.

Vi kørte ind og kørte rundt om det der lignede et almindeligt kontor fælleskab. Da vi skulle til at ud kom der 3 ens sorte biler kørende. Det lignede lidt dem de transportere rockstjerner i. Vi havde valget mellem at dreje til højre og forlade stedet eller fortsætte efter dem. Efter at have vendt det få sekunder kunne vi jo godt regne ud at det ikke var hvem som helst de transporterede på den måde.

Kort efter de var drejet ind på parkeringspladsen hoppede der sikkerhedsvagter ud af bil et. Ud af bil to steg så Mark Zuckerberg. Vi var hurtige med kameraet og fik taget nogle billeder:

Det er ham der lavede facebook, han er hovedaktionær og god for omkring 100 mia kroner.

Vi prøvede at råbe hej til ham, men han var hurtig til at forsvinde med hele sit følge. Kort efter forsvandt bilerne og vi kunne passere.

Det var sjovt at se manden i virkeligheden. Vi indtog frokost på Jack in the Box, hvilket er en kæde der sælger burgere.

Vi kørte derefter mod byen og San Francisco. Byen er kendt for sine stejle gader, hvilket vi i den grad fik at føle i autocamperen. Vi kørte over Golden Gate bridge og fik taget lidt billeder selvom det var tåget:

Broen fylder i år 75 år. Der er ansat 15 malere der hele tiden maler på broen. De kan starte forfra når de er færdige da naturen er hård ved malingen. Der er tit tåge som vi også oplevede. Derudover betale vi 6 dollars for at køre over broen.

Efter at have set broen satte vi kursen mod vores Campingplads. Vi fik checket ind også gik oprydningen ellers i gang. Vi fik smidt rigtig meget ud og foræret grillen til en sød mexicaner der også boede der.

Læs med i morgen, hvor vi tager afsked med camperen, møder to danskere og stifter bekendtskab med San Francisco’s offentlige transport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *