Dag 2# San Francisco.

Efter 14-15 timers rejse og over 24 vågne timer burde det jo at være en smal sag at sove. Det gik egentlig også fint nok denne gang, men vi vågnede dog et par gange i løbet af natten, da kroppen ikke helt havde vænnet sig til den nye tidszone.

 

Omkring 08.30 ankom Ericka, kvinden der styrrede stedet og serverede morgenmad. Vi fik en dejlig ristet bagel, da vi hurtigt skulle videre. Det var dog også muligt at få æg, french toast og andre delikatesser. Maden indtages i fælleskab med de andre gæster på stedet, og da de fleste amerikanere er meget udadvendte gik snakken lystigt, og der blev udviklet tips og røverhistorier.

IMG_2100

Inden vi rejste havde vi talt om at krydse den berømte Golden Gate Bridge til fods eller på cykel. Vi har ved vores forrige besøg kørt over den i autocamper, og udsigten er bare helt fantastisk. Vi fik bestilt et par cykler på nettet og aftalte afhentning klokken 11.00 i området omkring Fisherman’s wharf/Pier39. Da det er i den anden ende af byen i forhold til, hvor vi boede tog vi bussen derhen. Da vi havde bestilt cyklerne hjemmefra, så var de hurtige til at udlevere cyklerne og vi var hurtigt afsted. Turen gik fra Fishermans Wharf og til Sausalito, hvor der går en færge fra tilbage til San Francisco:

IMG_2102 IMG_2103 IMG_2104 IMG_2112 IMG_2114 IMG_2116

 

Det var bare en helt fantastisk tur. Vejret var perfekt og cyklerne var også rigtig gode, så det var en smal sag at cykle de 13 km. Der var meget kørsel op ad bakke, men heldigvis også meget ned ad bakke.

 

Converted_1 Converted_10 Converted_15 Converted_17 Converted_20 Converted_35
Converted_47 Converted_54
Converted_60
IMG_2130
Converted_68  Converted_72

Converted_80

Vi ankom til Sausalito omkring kl. 13.45 efter et par timers cykling. (Vi holdte mange foto pauser). Da vi ankom, var vi rigtigt sultne efter de hårde anstrengelser. Byen Sausalito er et meget turistet sted med mange restauranter, isboder, cafeer etc. Sådanne steder plejer vi altid at være særligt opmærksomme på turistfælder, og holder os meget til tripadvisor som viser, hvad andre mener om stederne. Vi var dog denne gang i tidspres, da færgen sejlede tilbage 14:45, så vi havde kun en time. Vi tog derfor den første og “bedste” restaurant på hovedgaden. Vi blev mødt af en meget lidt venlig ældre dame, der viste os hen til deres spiseområde. Vi fik et menukort og fik hurtigt bestilt, vi lod damen vide at vi havde travlt og hun virkede egentlig ret ligeglad. Morten fik en kyllinge burger og jeg fik en alm. burger. Maden var pænt sagt noget af det ringeste vi længe havde fået. Min burger bøf var fuldstændig brændt, og generelt bare uappetitlig. Det gled dog ned. Efter at have fægtet med arme og ben fik vi tjenerens opmærksomhed, og bad hende komme med en regning. Vi havde allerede der besluttet ikke at give drikkepenge, hvilket man ellers normalt gør. Jeg tror hun havde lugtet lunten lidt, da hun selv havde tilføjet 5 dollars i drikkepenge på regningen. Modvilligt betalte vi for maden og skyndte os hen til færgen, som vi heldigvis sagtens kunne nå.

 

Efter en kort sejltur på 30 minutter ankom vi atter til San Franciso. Det var blevet en smule køligere, men solen stod dog stadigvæk højt på himlen. Vi besøgte Fihermans Wharf, hvor vi tog lidt billeder af de søde søløver og prøvede noget vandmassage.

Converted_87

IMG_2148 IMG_2149

Efter kort at have været forbi vores B&B tog vi atter afsted ud i byen, denne gang for aftensmad. Vi havde besluttet at spise på Applebee’s, da det er et super godt sted med dejlig mad. Restauranten var placeret i den anden ende af byen, og derfor havde vi besluttet at bruge den nye mobil app UBER, som er helt vildt populær i USA. Da vi var ret begejstret for app’en kommer her lige en kort beskrivelse af, hvad UBER er:

UBER er en konkurrent til det normale taxi markede, hvor man jo er vandt til at ringe efter en bil eller praje en på gaden. UBER er anderledes, da det hele foregår via en app. Man åbner app’en og kan hele tiden se, hvor den nærmeste bil er. Efter at indtaste, hvor man skal hen trykker man blot på bestil og ca. 15 sekunder efter kommer der en besked tilbage med, hvem ens chauffør er og, hvornår han kommer. (Typisk 1-5 min) Man kan hele tiden på sin mobil se, hvor han er. Når chaufføren så kommer sætter man sig ind og han trykker start på sin mobil. Han kan på sin mobil se, hvor vi skal hen og ved turens afslutning trykker han afslut tur og pengene overføres automatisk fra vores kreditkort til hans konto.

 

Det bedste ved denne løsning er at det er lokale mennesker der gør det som en bibeskæftigelse. De gør det i deres egne (ofte meget flotte) biler, og når de har lyst. Derudover er der ingen bøvl med at betale, drikkepenge, kommunikere med den ofte dårligt talende chauffør som vi jo kender det fra taxi kørsel i udlandet. Inden vi tog afsted blev firmaet UBER vurderet til omkring 100mia kroner, hvilket vi talte om var helt vildt. Efter at have prøvet deres app, er vi nu ikke så skeptiske, det er vejen frem og det er kun et spørgsmål om tid før det kommer til Danmark.

 

Det var nok om UBER for denne gang. Vi spiste lidt dejlig mad på Applebee’s og tog igen en UBER bil hjem, hvor vi gik tidligt i seng – vi var udmattede 🙂

 

1 thought on “Dag 2# San Francisco.

  1. Hej med jer, tak for spændende læsning og gode billeder. Vi glæder os til næste opdatering. Kh Lene og Heidi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *