Dag 2# Chicago – Kanake

Dagen i dag har været speciel ligesom dagen i går. Jeg tror jeg skal vende mig til at, hverdag er speciel her ovre ellers bliver introen til de følgende blog indlæg meget ens 🙂

Dagen startede rigtigt tidligt. Kl. 04.00 vågnede vi begge meget rundt på gulvet med en kraftig hovedpine. Vi havde vel sovet 6 timer, hvilket må siges at være for lidt når vi nu havde været vågne 24 timer i træk. Hotelværelset var på fjerde sal, så der var en masse støj ude fra. Det var ikke fra vejen da der ingen biler var om natten. Jeg tror nærmere det var fra deres airconditioning. Derudover havde vi fået et værelse med et meget larmende køleskab. Heldigvis havde værelset gratis Wifi, så med Radio app’en til mobilen kunne vi hører lidt Dansk radio midt om natten. Det dulmede støjende og vi faldt begge i søvn og sov til kl. 09.00.

Vi fik hurtigt checket ud og spiste morgenmad på den nærmeste kaffebar. Hotellet opbevarede vores baggage, så det var en smal sag.

Vi havde blot et mål for dagen i Chicago. Det var “Bean” en stor sølvfarvet “bønne”. Denne skulptur har en fantastisk spejl effekt. Vi havde planlagt at gå derned, da det var relativt tæt på hotellet. (1,5 km) Men da vi kom ud til vejen kom der ret hurtigt en af de her dobbelt dækkerbusser. (Hop on Hop Off). Den stoppede og spurgte om vi ville med, hvilket vi hurtigt fik sagt ja til. Turen var rigtig god, og der var en guide der fortalte vidt og bredt om byen. Vi blev kørt til “Navy pier” hvilket er deres havne front, hvor der er et lille tivoli, nogle barer og en fantastisk udsigt ud over Lake Michigan. Ved det stoppested skulle betalingen for turen også falde. Prisen for sådan en tur er 29 dollars pr mand.

 

Navy Pier var okay, der var en dejlig udsigt men tivoliet var ikke så aktivt der Mandag formiddag. Vi tog de obligatoriske billeder af Chicago Skyline og hoppede derefter på vores “Hop On Hop Off” bus igen. Herefter gik turen forbi en del kendte og mindre kendte bygninger. Vi så f.eks en stor kopi af Marylin Monroe og til sidst blev vi sat af ved “The Bean”.

Selvom man ikke er til skulpture normalt, har denne specielle “bønne” en betagende effekt. Man kan få mange minutter til at gå ved at studere den indvendig, udvendig og fra alle sider i mens de høje huse spejler sig i den. Heldigvis havde vi været heldige med vejret, det var 12 grader og sky frit. Det var dog lidt koldt at sidde udendørs i bussen, men det gik dog.

Efter at have studeret bønnen en halv times tid gik vi hjem ad. Heldigvis var vores hotel på samme gade som skulpturen. Vi spiste lidt mad på en Mac Donalds, hvilket er hurtigt, nemt og meget meget billigt herovre. Priserne er generelt det halve af, hvad vi kender derhjemme.

På vejen fra Mac Donalds faldt vi helt tilfældigvis over det klassiske “Route 66 – Starts here..” Skilt, der blev taget et par billeder inden vi hastede videre til vores hotel.

Nu skulle det vi havde glædet os mest til nemlig ske. Vi skulle hente vores bil, og som nogen af jer sikkert ved er det en bil med en indbygget bolig.

Vi havde egentlig planlagt at tage toget ud til udleveringstedet, da det var super spændende i går, men desværre var klokken allerede halv tre og de lukkede kl. 16.00.

 

Vi fik derfor fat i en Yellow Cab, hvor chaufføren var meget ivrig efter at snakke. Han fortalte at der, hvor vi skulle hen var uden for by skiltet og han derfor skulle gange taxameter prisen med 1,5. Han forklarede det var reglerne, hvilket vi også kunne læse os til på skiltet i vognen. Han kørte af sted, hvilket foregik med en vild fart. Derudover nåede han også at foretage en 4-5 telefon opkald samtidig. Han virkede til at have styr på det så vi spændte sikkerhedsselen og holdte fast i panik håndtaget. Da vi kom ud i nærheden pegede han febrilsk på et skilt og sagde “Se der er by grænsen, det er grunden til det koster 1,5 gange så meget..” Ca. 200 meter efter drejede han til højre og vi havde nået udlejnings kontoret. Han havde ikke fortalt at vores destination kun lå 200 meter udenfor by skiltet, men turen kostede os 68 dollars, hvilket må siges at være meget. Taxa meteret stod kun på nogle og fyrre. Han fik to dollar i drikkepenge, hvilket jeg ikke tror han var synderligt tilfreds med.

Udlejningstedet var en lille amerikansk shop, hvor de lejede de her autocampere ud og solgte lidt forskelligt til turen. De var meget kvikke til at få os registreret og kørt vognen frem. Vi fik et starter kit, som indeholdt nogle kemikalier til toilettet og ellerx sidt brochures og leje aftalen. Derefter var vi egentlig klar til at kører, hvilket foregik direkte ud i Chicago’s myldretid.

Jeg startede med at kører, men Morten viste sig som en udmærket co driver. Jeg vil da indrømme at ens håndflader blev svedige et par gange, da det er en stor kasse og de kører altså på en anden måde end vi gør derhjemme.

Vi havde ca. 130 km. til vores campingplads. Vi tilbagelagde dette ret hurtigt og handlede så ind hos K-mart. Menuen bestod af lidt kylling, som skulle steges på panden, lidt kartoffel salat, pastasalat og ikke mindst alm. iceberg salat. Alt sammen fik vi stegt i køkkenet da vi kom frem.

Efter spisningen var klokken halv ti. Jeg ville skrive dette blog indlæg og fik det også halvt gjort færdigt. Men vi har haft en smule problemer med strømmen, da de ikke bruger samme stik som derhjemme. Man skal derfor bruge et lille omformer stik, hvilket i de her stik kontakter skal sidde meget præcist. I går ville det dog ikke lade sig gøre, så efter det første stykke tid gik computeren ud da stikket blev rokket lidt. Det har nemlig vist sig at batteriet i computeren også er gået i stykker, hvilket er ret uheldigt 🙁 . Jeg har nu købt et nyt, men det kan i hører mere om i morgen, når vi får beretninger om vores besøg hos MacHQ.

Dog kunne vi dog via vores mobil se at en af Guruerne indenfor rejse i USA Rene Frederiksen havde linket til vores Blog fra sin Facebook profil. Det betyder jo også at nogle vi slet ikke kender måske læser med. Hvis det er tilfældet, vil vi da gerne benytte lejligheden til at sige velkommen. Skulle i have nogen spørgsmål eller kommentarer er i selfølgelig meget velkomne til at lægge en coment.

Morten har lovet at skrive et blog indlæg om Dag 3# i morgen, hvor vi bla. har besøgt Arch i St. Louis, handlet hos Wal-mart og ikke mindst fået super god mad til ingen penge hos Applebees.

/Søren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *