Dag 18 + 19 # Whistler & Canada Day

Kursen blev sat mod Whistler, som er mest kendt for at være værtsby for vinter OL i 2010.

Skærmbillede 2014-07-13 kl. 13.43.46

En naturskøn 4 timers køretur var hurtigt overstået med enkelte stops undervejs. Der var nogle meget stejle bjergveje på turen. Vejene var så stejle at der ved foden af nedkørslerne var lavet bakker som lastbiler der havde problemer med at bremse kunne køre op ad. Om vinteren er det slet ikke tilladt at køre på nogle af vejene.

 Converted_9

Converted_3

Vi ankom til Whistler om eftermiddagen og fandt vores hotel. Vi skulle dog lige finde et sted at parkere bilen hvilket vi nægtede at gøre på hotellet da de forlangede over 200 kr. pr. nat for parkering – og takket være google fandt vi en gratis parkeringsplads kun 300 meter fra hotellet.

Vi skulle bo på det fine Fairmont Chateu Whistler hotel – som var et stort hotel lige ved foden af bjerget og ved siden af ski-lifterne. Vi kom ind i den flotte lobby og fik tjekket ind ( der var dog ikke en kvinde der spillede harpe – hvilket der var på Farimont “slottet” i Banff – lidt skuffende). Værelset vi havde fået var dejlig stort og indrettet med møbler der nok ikke helt er henvendt vores alderssegment – men fint var det. De havde stillet noget chokolade til os – hvilket altid er et plus i vores bog 😉

IMG_3639

IMG_3635

IMG_3637

IMG_3630

IMG_3631

Til aften gik vi en tur ned i byen for at finde noget aftensmad. Whistler by er rigtig hyggeligt og det er tydeligt at se at der var OL for fire år siden. Der var mange mennesker i byen og der var optaget på de fleste restauranter men vi fandt en med plads – hvilket vi dog fortrød sidenhen da maden var trist og alt for dyr.

IMG_3646

IMG_3644

Inden vi gik tilbage mod hotellet fandt vi et supermarked hvor vi handlede lidt morgenmad til dagen efter – morgenmaden på hotellet kostede nemlig en mindre formue.

Tilbage på hotellet var sengen blevet gjort soveklar og der var blevet sat 2 små æsker med chokolade. Det er dejligt (og totalt unødvendigt) når der er rengøring af værelset 2 gange om dagen. Vi havde spurgt om vi måtte få lidt ekstra af deres (utrolig gode) shampoo og bodywash produkter – og det skal vi lige love for at vi fik. 🙂

IMG_2442

Resten af aftenen gik med en tur i hotellets hot-tub – som de havde ikke mindre end 4 store af.

Det var faktisk meningen at vi kun skulle have boet én nat i Whistler – men da vi syntes at hotellet var lækkert og det var Canadas Nationaldag dagen efter skyndte vi os at få det arrangeret sådan at vi kunne blive en nat mere.

Dag 19 # Whistler og Canada Day

Da vi kom ned i lobbyen på hotellet var der ingen tvivl om hvilken dag det var – CANADA DAY. Det er noget candierne går utrolig meget op i – så alt var rødt og hvidt samt balloner over det hele. Hotellet havde et stort arrangement for børn med hoppeborge, ansigtmaling samt dekorering af småkager. Til de voksne blev der serveret gratis kage – mums. IMG_3651

Vi studerede byens program for Canada Day arrangermenter og det var tydeligt at paraden samt fyrværkeriet var noget vi ikke kunne gå glip af. Inden vi begav os ned i byen for at se paraden nåede vi lige en svømmetur i poolen for at blive kølet lidt ned i varmen.

IMG_3647

Vi nåede ned i byen lige inden paraden startede – vi burde nok være kommet lidt før da der var proppet med mennesker og alle ståpladser i skygge var allerede optaget – så vi stod og bagte i solen men paraden kom forbi. Der var virkelig gjort noget ud af det fra de som deltog.

Converted_25 Converted_15 Converted_7 Converted_4 Converted_23

Efter paraden købte vi noget mad fra KFC og tog det med tilbage på hotellet. Resten af eftermiddagen slappede vi bare af ved poolen.

 

Til aften valgte vi at spise på en restaurant tæt ved hotellet da vi ikke havde lang tid inden den stod på fyrværkeri ved Olympic Plaza i Whistler.

IMG_3657

Et stort og imponerende fyrværkeri og der var da også mødt over 10.000 mennesker op for at se det fra samme sted. Lidt sjovt som dansker at se så mange mennesker samlet på en plads en lun sommeraften – og ikke én eneste person har en fadøl i hånden (da det ikke er tilladt i Canada at drikke alkohol offentlige steder).

IMG_3660 IMG_3662 IMG_3668

Vi var rigtig glade for at vi valgte en ekstra nat i Whistler og ikke mindst ikke skulle køre en hel dag.

1 thought on “Dag 18 + 19 # Whistler & Canada Day

  1. Hej,

    Gode billeder! Jeg vil selv meget gerne til Canada, selv om der ikke bliver drukket alkohol i offentligheden, om ikke andet så for at gå på jagt i den flotte natur 😉

    Mvh Alexander

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *