Dag 17 # Blue River & Kamloops, Canada

Dagen stod på en lang roadtrip til destinationen Kamloops – men en af turens store højdepunkter blev det dog også uventet til.

Vi havde sovet utrolig dårligt på vores hotel – Tonquin Inn, Jasper – og kunne ikke komme hurtigt nok væk derfra. Da vi tjekkede ud nævnte vi – lettere irriterede – overfor de to piger ved skrænken, at der var utrolig meget larm på det værelse. Deres eneste svar var bare – “det er nok fordi det ligger lige op ad køkkenet” – godt gættet trunte.

Lettede men utrolig trætte forlod vi Jasper og satte kursen mod Kamloops.

Skærmbillede 2014-07-09 kl. 15.01.37

Jeg (Morten) havde e-mailet med et firma – River Safari – som arrangerer bjørne-safariture i både ved en flod der hedder Blue River og fået lavet en reservation. Til vores store glæde fik vi turen helt GRATIS fordi jeg arbejder ved et rejsebureau – vi sparede altså lige 200 dollars i alt (ca. 1.100 kr.) – det var noget Sørens jyde-hjerte kunne lide at høre.

Vi havde ikke forventet meget af denne tur men det en helt fantastisk 1 timers sejltur, hvor vi så 3 black bears meget tæt på – samt gjorde stop ved et vandfald. Skovene omkring Blue River er faktisk regnskov og er det område hvor der lever flest bjørne i hele verden.  På vores tur var vi så heldige og se hvordan en black bear spænede op til toppen af et træ på få sekunder.

En helt fantastisk tur der fik os helt til at glemme at vi næsten ikke havde sovet om natten. Vi har set en del bjørne efterhånden, men det giver stadig et sug i maven hver gang man ser en tæt på.

Converted Converted_40 Converted_1Converted_26Converted_3Converted_19Converted_33Converted_36

Helt høje af bjørne oplevelsen gik jagten ind efter noget frokost. Vi prøvede A&W som en en canadisk fastfood kæde – tror vi – som havde vildt lækre burgere men også lidt dyrere. En sjov detalje er at pomfritterne kommer i små friture-kurve.

a-and-w

 

Sidst på eftermiddagen fik vi tjekket ind på vores hotel – Four Points by Sheraton, Kamloops. Fint nyt hotel med vandland. Bedst af alt – der var ikke nogen konstant høj brummen. Antallet af puder var der heller ikke ligefrem sparet på.

Converted_41

Efter vi havde været nede i byen og få noget aftensmad kom vi tilbage til hotellet og faldt i snak med to canadiere. De var utrolig flinke og vi snakkede med dem i en times tid. De bød os op til øl på deres værelse, men vi var ret udmattede så vi sprang over og gik i seng.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *