Dag 16# Key West, jetski, delfiner, snorkeling og solnedgang på havet

Vi vågnede til vækkeurets blide toner omkring klokken 08.00. Det mikro lille værelse var totalt tømt for ilt og det var vel ca. 30 grader. Vi skyndte os at tænde airconditioningen igen. I USA er de glade for airconditioning anlæg. Desværre er dem på hotelværelserne ofte ikke specielt lydløse, så man må enten vælge mellem meget støj eller meget varme. På dette “hotel” (Chelsea guesthouse) var der continental morgenmad inkluderet. Der var faktisk et fint udvalg med div. brød og morgenmads produkter og morgenmaden foregik udendørs, hvilket var helt perfekt da det var en dejlig solrig dag.

Det var i dag at vi skulle på vores jetski tur (vandscooter). Ingen af os havde rigtigt prøvet at sejle på jetski før, så vi var ikke helt klar over hvad vi skulle medbringe. Vi blev enige om et par håndklæder, solcreme og vand måtte være fint. Vi var blevet instrueret i at stå klar ude foran “hotellet” klokken 09.15, hvilket vi gjorde og ikke mange minutter efter rullede en ældre Ford VAN op foran og en mand med en lille hestehale steg ud og spurgte om det var os der skulle på Barefoot billy´s jetski tour.

Der var ikke specielt langt til det sted, hvor vi skulle på jetski. Vi kunne faktisk sagtens have gået, hvis vi vidste, hvor det var. Efter få minutters kørsel blev vi læsset af og han lod os alle vide at de selvfølgelig godtog drikkepenge. (Hvis man skulle være blevet i tvivl).

Stedet bestod af en lille bod i hjørnet af et stort Waldorf Astoria hotel resort. Her blev vi checket ind og fik lov at betale. Efter vi havde betalt vores tur skulle de have et kreditkort i depositum. Det blev kørt igennem en gammeldags fluesmækker, hvorefter jeg som den heldige ejer skulle skrive under. Så kunne de nemlig selv udfylde beløbet bagefter, hvis vi smadrede deres jetski.

Når man skal på sådan en tur her i USA, er der taget forbehold for alt. Derfor får man først en lejekontrakt, hvor man skriver under på at der ingen forsikring er og at man er ansvarlig for alt, og skal betale dit og dat, hvis tingene går galt. Der er ca. 4-5 steder på den kontrakt, hvor man skriver under.

Når det så er udført får man udleveret en 2 siders manual, hvor der står hvordan man skal forholde sig i givne situationer på en jetski. Det er sådan en manual med billeder på, hvor man ved siden af hvert billede også skal skrive under på man har forstået, hvad de mener og at man vil gøre som anvist, hvis situationen skulle opstå.

Converted_5

(Her kan man se den lille hytte Barefoot Billy´s havde på stranden)

Efter at have skrevet sit navn en 18-20 gange er man endelig klar til det sjove! Redningsveste blev udleveret og efter en 2 minutters briefing fik vi lov at gå i vandet, hvor vi så kunne kravle op på vores jetski. Der var lidt bølger den dag, og jeg har aldrig rigtigt  gået ombord på sådan en jetski før, så efter et par mislykkedes forsøg kom vores flinke guide til undsætning.

Converted_3

Converted_1

Vi havde frygtet lidt at den guidede tur ville være lidt sløv i det. Vores bekymring blev dog hurtigt gjort til skamme, da man næsten hele tiden skulle sejle med fuld gas, hvilket er ca. 50 km/t. Det var perfekt vejr, og der var tilpas høje bølger til at det blev rigtigt sjovt. Guiden gjorde et par stop med ca. 15 minutters mellemrum, hvor han fortalte lidt om de ting vi sejlede forbi. Efter ca. 1 times sejlads gjorde vi stop, hvor vi fik lov at sejle for os selv i ca. 25 minutter. Det var bare super sjovt, da vi på det tidspunkt havde lært maskinen at kende godt nok til at give den GAS!

Efter vores fri leg periode var forbi var det igen videre rundt om øen efter “Follow the leader” princippet. Da vi kom tilbage til startstedet var de 2 timer bare fløjet af sted og vi var bare klar til at tage en tur til med det samme. Det var SÅ fedt og vil gerne anbefale det til alle.

Oppe af vandet igen blev vi præsenteret for de billeder som de tog da vi startede. I USA tager de jo billeder ved alle forlystelser som man så kan købe bagefter. Nu havde vi jo pga. det våde element ikke rigtigt selv kunne medbringe et kamera så vi valgte at købe de tre billeder for 20 dollars. Gutten lovede så også at maile mig billederne så de kunne komme på bloggen og jeg spurgte om han ikke kunne gøre det samme dag, hvilket han sådan halvt lovede ellers garanterede han at de kom senest søndag. Desværre har jeg ikke set de billeder endnu 🙁

Da vi havde klædt om var det igen hestehale fyren der kørte os hjem. Vi ankom vel til hotellet ved en halv et tiden og Morten hentede sandwich ved den nærliggende Subway i mens jeg talte med den venlige receptionist fra i går.

Vi havde nemlig besluttet at vi ville snorkle. Der skulle være et fint koralrev tæt på Key West, hvor snorkling skulle være fantastisk. Der er et hav af firmaer der tilbyder den slags udflugter så derfor talte jeg med receptionisten om, hvilket firmaer der var gode. Hun anbefalede tre firmaer, hvor det ene skulle være langt det bedste. I modsætning til de andre var det en lille båd, hvor vi kun ville være 6 deltagere, derudover var der garanti for at se delfiner. Jeg ringede og fik fat i Kaptajn Gary og han fortalte der var plads på afgangen klokken 16.30 og vi skulle være der klokken 16.00.

Stedet var lidt væk fra centrum og vi kørte derfor i god tid så vi ankom omkring klokken 16.00. Kort efter kom vores Kaptajn som var ham jeg havde talt med tidligere. Det viste sig også at være ejeren. Udover os var der et ungt par fra Østrig og et lidt ældre par fra Missouri. Kaptajnen var en meget munter mand, der fortalte meget. Han havde også sin store hund med.

Converted

Converted_133

Converted_134

Converted_131

Klokken 16.30 afgik båden fra havnen og vi satte nu kursen mod delfin spotte stedet. Det tog ikke mere end 10 minutter før vi var fremme og de første delfiner var at spotte. De svømmede simpelthen så tæt på, og inden længe også under og ved siden af båden. Der var ca. 20 delfiner og de hoppede og sprang i vandet i mens vi kunne tage billeder og optage film. Vi havde set delfiner før i Seaworld og en enkel på Sanibel men dette syn havde vi ikke i vores vildeste fantasi forestillet os. Den unge kvinde fra Østrig blev ligefrem så begejstret at hun brød ud i gråd.

Converted_101 Converted_67 Converted_86 Converted_88 Converted_94 Converted_116

Vi sejlede rundt omkring delfinerne i 30 minutter før vi satte kurs mod revet, hvor vi skulle snorkle. Undervejs fortalte kaptajnen hele tiden om naturen, øen og ikke mindst andre gode historier. Da vi ankom til revet fandt han dykkerbriller, snorkel og svømmeføder frem som vi lånte. Han fortalte heldigvis meget detaljeret, hvordan man skulle gøre, hvilket jeg var rigtig glad for da jeg ikke havde prøvet det før. Da vi endelig kom i vandet var det et fantastisk syn. Der var så mange forskellige fisk i alverdens farver. Vejret var perfekt og vandet var bare helt klart, så vi dykkede rundt i ca. 30 minutter før det var tid til at stå op. Kaptajnen serverede nu kolde sodavand, snacks og frugt før vi atter satte kursen mod havnen, hvor det var tid til at ryge og tisse af inden turen igen gik mod havet.

Converted_136

I denne tur var solnedgang på vandet også inkluderet. Han sejlede os til en sandbanke ude i havet, hvor der ikke var mere end 50 cm dybt. Det var nu tid til at hoppe i vandet igen, hvor vi så kunne stå og tage billeder ude midt i havet af den helt vildt smukke solnedgang. Da solen var gået ned var turen slut og han sejlede os tilbage til den oprindelige havn, hvor vi stod på båden. Det var en rigtig god tur på næsten 4 timer. Kaptajnen var virkelig original, en sådan indlevelse har jeg sjældent set.

Converted_157

Converted_168 Converted_175

Da turen var slut og betalingen havde fundet sted var klokken blevet ca. 20.45. Vi var hundesultne og havde ikke fået aftensmad endnu. Kaptajnen var ikke sen til at foreslå en restaurant på havnen. Hvis der er noget vi ikke har spist meget af på denne tur så er det Seafood. Nu havde vi brugt en hel dag på havet, så det blev vi næsten nød til at afslutte dagen med. Vi ankom til restauranten klokken 21.30 efter vi lige havde været hjemme og skylle saltvandet ud af håret og fået noget rent tøj på. Det var en hyggelig restaurant på havnen med et kæmpe akvarie midt i lokalet. Her havde de mange af de fisk vi netop havde set på vores snorkeltur, og ikke mindst små hajer.

image-27

image-26

De havde hummerhale. Det har jeg altid gerne ville prøve, så dette var helt sikkert stedet. Jeg spurgte om det var levende hummere som de slog ihjel lige før de skulle spises, hvilket han forsikrede mig om at de gjorde. Jeg ville gerne se, hvordan de gjorde og spurgte derfor om det var muligt. Desværre var det ikke tilladt med gæster i køkkenet, så det må jeg have til gode.

Maden var rigtig lækker og det er da bestemt ikke sidste gang jeg bestiller hummerhale. Morten fik nogle kæmperejer som de havde fyldt med noget flødeost og rullet bacon rundt om.

Da vi var færdige med at spise kørte vi tilbage til hotellet og var totalt udmattede ovenpå en af de bedste dage vi har haft i Florida.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *