Dag 16 # Icefields Parkway & Jasper, Canada

Dagen var kommet, hvor vi skulle køre fra Banff til Jasper ad Icefields Parkway – hvilket vi havde set meget frem til. Denne vej bliver ofte nævnt som en af de smukkeste i verden. Vejen går gennem Rocky Mountains og vi blev dog også ret så overvældede over den ubeskriveligt smukke natur med de snedækkede bjerge og de helt blågrønne bjergsøer.

Vi startede dog med at køre forkert, typisk. Irritationen over en omvej på 20 minutter forsvandt dog hurtigt da der pludselig stod en kæmpe stor brun grizzly bjørn i vejkanten. Det er godt nok et stort og prægtigt dyr. Det blev dog langt fra den eneste bjørn vi kom til at se – vi så i alt 5 Black Bears og 1 Grizzly bare denne dag. Bjørnen på billedet er en Black Bear som gik rundt meget tæt ved vejen. Det var ikke tilladt at holde stille på vejen – sagde skiltene – men alle gjorde det nu alligevel når der var en bjørn i sigte.

Converted_64

Videre ad Icefield Parkway så vi kendte søer som Moraine Lake & Lake Louise som kan ses på billederne herunder.

Converted_21

Converted_22

 

Converted_27

På resten af turen så vi flere Black Bears og fik travet op til den kendte Athabasca gletscjer som en af de helt store seværdigheder på ruten. Man kunne tage en bus op på gletscjeren men da det kostede 250 kr. per person var vi nærige og valgte istedet at gå derop. Det var dog lidt hårdere end det lige først antaget pga. den tynde luft og de meget stejle stier – men vi kom derop.

Converted_37Converted_59Converted_47 Converted_40

Converted_61

Vi ankom til byen Jasper sidst på eftermiddagen og fik tjekket ind på vores lodge – Tonquin Inn. Vi fik et lidt skod værelse lige ved siden af stedets køkken så det larmede enormt meget – vi tænkte larmen nok forsvandt senere på aften – men nej.

 

3 thoughts on “Dag 16 # Icefields Parkway & Jasper, Canada

 1. Jeg opdagede jeres blog i formiddags og jeg har lige læst alle indlæggene fra jeres 2014-tur og set alle de smukke billeder. Det lyder som en helt fantastisk rejse I har været på! Jeg har ikke været i USA før, men det er helt sikkert rykket nogle pladser op på min rejseliste efter jeres gode beskrivelser. En kør-selv-ferie som jeres, rundt i nationalparker skal jeg helt sikkert opleve.

  Det kunne være spændende at høre mere om, hvordan I planlægger jeres ture. Bestiller I det hele selv (overnatninger, fly, bil mv.) Hvad koster overnatningerne, maden og billeje. Og hvad enten hele turen med at koste jer minus shopping? Man får jo sindsygt lyst til at planlægge en tur selv 🙂

  Fortsæt med det gode skriverier og de mange flotte billeder!

  • Hej Martin.

   Tak for din kommentar 🙂

   En tur til USA er helt sikkert noget vi vil anbefale øverst på rejse listen. Vi har selv været afsted 3 gange og håber lidt på en vintertur til Florida til Januar.

   Vi har bestilt det hele selv, og det meste af det hjemmefra før turen påbegyndes. Jeg syntes helt klart du skal overveje at gøre det samme, da du dels spare penge på det, og dels lærer meget om turen inden du rejser. Vi bruger meget (Måske lidt for meget, men vi er også USA nørder) tid inden vi rejser. Vi er derudover meget prisbeviste og holder hele tiden øje med tilbud & rabatter på fly, billeje, overnatning etc. og skifter derfor også tit planer og ændre bookinger inden afrejse så turen er optimeret 100% inden vi sætter os i flyet.

   Et decideret regnskab for turen har vi ikke. Men du skal nok regne med omkring 20.000,- pr person for en tur som vores. Overnatning svinger meget i pris, og det afhænger MEGET af, hvilket område og hvilke byer du besøger. Vi tit betalt det samme for at bo på et lille motel i f.eks Key West eller West Yellowstone som vi har betalt for at bo i en suite i Las Vegas. Men sådan er det, udbud og efterspørgsel er i den grad gældende. Så mit bedste råd er at bo fedt i de billige områder, også bo spartansk i de dyre. (Det gør vi altid).

   Vores 2014 tur rundt i Nationalparkerne, var uden sammenligning den bedste tur vi har haft. Nationalparkerne rummer så meget natur og dyreliv, hvilket man ellers ikke forbinder med USA, store biler & fastfood, så derfor var det også en kæmpe kontrast til, hvad man ellers oplever i USA.

   God tur når du kommer så langt. Hvis du har flere spørgsmål, er du meget velkommen til at skrive igen 🙂

   Vh.

   Søren Gammelgaard.

 2. Mange tak for dit svar, Søren!

  Jeg er så småt ved at søge inspiration til en tur til sommer. Normalt tager vi på camping i Europa, hvor vi laver maden på campingpladserne, men det jo ikke muligt på et road trip i en bil. Så jeg regner med at man oftest spiser ude? Kan man klare sig for 350 kroner om dagen, hvis man er to personer eller er det for lidt?

  En anden ting jeg har tænkt på, er parkering ved hotellerne. Man kommer jo vidt omkring på tre ugers tid og kommer til at bo mange forskellige steder. Er der parkering ved alle hoteller og koster det eventuelt noget? Jeg tænker at det kan være lidt irriterende at køre en hel dag og komme frem til et hotel, hvor der så ikke er parkering. Man kører en del næsten hver dag, så det gælder vel om at undgå for meget “spildtid” som f.eks. at skulle lede efter parkeringspladser et sted man ikke kender.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *