Dag 13 # Kalispell – Calgary, Canada

Dagen var kommet, hvor vi skulle krydse grænsen til Canada. En lang køretur ventede forude så vi stod tidligt op, spiste ægte amerikansk morgenmadsbuffet på hotellet og drog afsted.

Da vi ikke havde booket noget hotel hjemmefra til denne nat, fik jeg bestilt et værelse til os på Fairmont hotellet i Calgary, som nu blev vores næste stop. Næsten 500 km kørsel langs Rocky Mountains ventede.

Skærmbillede 2014-06-29 kl. 20.18.41

Vi havde planlagt ruten således at vi skulle køre gennem Rocky Mountains bjergene og Glacier National Park. Denne rute kom vi dog hurtigt til at fortryde, da vi halvvejs gennem national parken så en stor rød bum, hvor der stod “CLOSED ROAD”. Da der ikke ligefrem er mange veje gennem Rocky Mountains, måtte vi køre tilbage og tage en omvej på ca. 1 time ekstra. Ikke lige det vi havde håbet på, men vi havde ikke noget andet valg.

– Vi havde heldigvis købt en STOR sandwich dagen før til køreturen

IMG_2358

 

Efter et par timer kom vi frem til grænseovergangen til Canada. Vi troede bare vi skulle vise vores pas også bare køre igennem – men sådan skulle det dog ikke gå. Det var mig (Morten) der sad bag rattet og blev stillet en masse spørgsmål af betjenten der tjekkede vores pas. Han bad os om at køre over og parkere vores bil og derefter komme ind kontoret. Vi blev nu ret nervøse over, hvorfor vi dog skulle derind. En kvindelig grænsebetjent tog imod os i døren og fulgte os ind til en skranke. Vi gav hende vores pas som hun så skulle tjekke yderligere før vi fik dem tilbage. Herefter blev vi igen stillet nogle spørgsmål inden hun endelig sagde – have a nice trip in Canada.

IMG_2367

 

Køreturen var utrolig LAAANG, men sidst på eftermiddagen kom vi endelig frem til hotellet i Calgary, Canada. Vi fik tjekket ind og var så heldige at få et dejligt stort og flot værelse. Der var endda lækker chokolade med en personlig hilsen. Der stod godt nok “Mr. Rownan” på beskeden, men det holdt os ikke tilbage fra at spise chokoladen.

calgary-skylinefairmont-calgary

Vores hotel lå lige midt i centrum, så vi skulle kun gå 20 meter for at komme til en italiensk restaurant – Murrieta´s – som vi havde læst godt om på Tripadvisor. Da vi kom ind på restauranten kunne vi godt se, at vi vist var de eneste gæster, der ikke havde jakkesæt på, men vi valgte nu alligevel at spise der – hvilket vi bestemt ikke fortrød. Vi fik begge en lækker pizza og en dejlig dessert.

Murrietas Calgary pizza

Smadrede efter den lange køretur, var det skønt at kunne lade vores trætte kroppe sænke sig ned i hotellets jacuzzi inden vi gik i seng.  fairmont-calgary-pool

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *