Dag 13# Everglades, airboats, alligatorer og Miami Beach

Det er blevet tid at vi skal forlade lækre Fort Myers Beach og drage mod Miami hvor turen går gennem Everglades. Everglades er en stor national park der er kendt for sine mange alligatorer samt airboats (dem med en stor propel som motor).

Everglades - Florida - Roadtrip kort

Dagens kørertur

Vi fik tjekket ud fra Outrigger Resort som vi havde været rigtig glade for at bo på. Der var virkelig en hyggelig stemning her og så var den direkte adgang til havet også skøn.

I dag var det varmt, meget varmt. Vi var derfor glade for bilens effektive klimaanlæg.

Der gik ikke længe før vi havde forladt de brede sandstrande i det vestlige Florida før vi kom til sumpene i Everglades (selvom det vist teknisk set ikke er helt korrekt at kalde det for et sump område). Der var ikke mange butikker i Everglades men det var faktisk også tid til vi skulle tanke bilen. Vi fandt en (lidt skummel) tankstation da det var blevet tid til at få tanke samt til at lade vandet. Jeg (morten) fik dog ikke mange minutter til at tisse i da en stor (hillbilly / beskidt stor amerikansk bonderøv) blev ved med at banke med hans kæmpe hånd på døren, for han skulle på toilet / skide og det var bare lige nu. Så det måtte han jo hellere få lov til. Han blev også derinde i utroligt lang tid.

Tankstation i Everglades

Tankstationen havde meget praktisk også en Subway sandwichbar så der købte vi noget frokost til at tage med videre. For den her tankstation havde vi ikke lyst til at bruge mere tid ved.

Et job vi nødigt ville have i den varme. Men smart stol han havde.

Et job vi nødigt ville have i den varme. Men smart stol han havde.

På køreturen gennem gennem Everglades fik vi lidt en chok da denne lille fyr pludselig stod midt på vejen. Søren troede først jeg jokede da jeg sagde “Stop, der står fanme en alligator midt på vej.” Det var dog ikke løgn. Der gik dog ikke længe før den valgte at fortsætte videre over vejen så vi kunne komme forbi.

Alligator i Everglades

Ca. en times kørsel senere var det blevet tid til at vi skulle ud og se lidt nærmere på endnu flere alligatorer. Vi havde kigget på flere steder man kunne prøve det men vores valg faldt på et populært sted der hed Gator park. Vi kom her ud og sejle i de kendte airboats imens solen bagte ned på vores nakker. Man startede med at sejle langsomt mens man spottede efter alligatorerne. Der gik der heller ikke længe før vi fik øje på den første. Grumme så de ud og man var godt nok tæt på dem. Det var også strengt forbudt at række hænderne ud fra båden.

airboat-sejler

 

sejlturen

 

alligator-kigger

 

airboat-orm

 

Efter vi havde set ca. 5 alligatorer blev det tid til for alvor at prøve hvordan det er at sejle i en airboat. Der blev for alvor givet gas i den flod vi sejlede i. Rigtig fedt, men man skulle holde godt fat på sin hat.

airboat-kaptajn

Efter sejlturen skulle vi se et eller andet underligt alligator / dyreshow med den mest mærkværdige mand nogensinde. Han var godt nok speciel. Også stod han hele tiden inde sammen med en kæmpe alligator som virkede lidt halvdød. Virkede meget turistfælde agtigt, men lidt sjovt alligevel.

alligator

 

everglades-alligator-show

 

gator-park-airboat-tour-everglades

Vi kørte nu væk fra Everglades og kom kort tid efter til målet – nemlig Miami Beach. Man kan hurtigt fornemme at dette område er for folk med en stor pengepung. Kæmpe villaer og sportsvogne ser man overalt. Utroligt smukt område.

Vi ankom til vores hotel (Mondrian) i Miami South Beach kl 16.30. De skulle dog have 37 dollars pr. dag for parkering. Det ville vi ikke betale så vi valgte at parkere vores bil i et parkeringshus lige ved siden af der kun kostede 15 dollars.

Allerede da vi trådte ind på hotellet kunne man hurtigt fornemme at vi var kommet til et moderne og lækkert hotel. De ansatte var da vist blevet nøje udvalgt – så med store hvide colgate smil blev vi budt velkommen til hotellet og vi fik nøglen til vores værelse / balcony lejlighed på 15. etage. Og sikke et værelse – wow det var luksus og stort. Vi havde også en dejlig balkon med både udsigt til havet ved South Beach samt til Miami´s skyline. Hotellet havde derudover også et utroligt lækker poolområde.

mondrian-stue

 

mondrian-køkken

 

mondrian-bad

(Bemærk at bruserhovedet er kombineret bruser / lysekrone. Smart lavet.)

mondrian-balkon

 

mondrian-udsigt

mondrian-room-miami-view

Til aften gik vi ud for at finde noget aftensmad. Vi havde fundet en italiensk restaurant på tripadvisor vi ville prøve. Vi tog en taxa derhen men vi blev dog afvist i døren da de åbenbart har en meget streng dresscode. Vi havde shorts på og det måtte man bestemt ikke have. Vi havde bare læst at stedet skulle være populært men ikke så fint – det var det så åbenbart. Fornærmede gik vi videre og fandt en anden god restaurant der godt ville acceptere vores påklædning. Vi fik en dejlig lækker pizza og nød den dejlige afslappede atmosfære der er i Miami (samt de utroligt dyre biler der kørte forbi konstant).

Vi gik lidt rundt nede ved stranden og Collins Avenue inden det blev tid til vi ville sove.

I morgen oplever vi mere af Miami og ikke mindst slapper af ved poolen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *