Dag 11# Grand Canyon – Las Vegas.

Skrevet af Søren

Vi havde sovet udmærket på vores camping plads. Vi vågnede tidligt, da det viste sig at alle fly til byen havde indflyvning ind over vores plads. Derudover var der også noget vejarbejde i gang tæt på. Det gjorde nu ingenting. Vi havde booket en helikopter tur dagen forinden. Vi havde dog ikke modtaget nogen bekræftelse på e-mail som de havde lovet. Vi prøvede derfor at ringe til firmaet omkring kl. 08:50 men vi var virkelig så langt væk, at ingen af vores mobiler virkede. Heldigvis havde campingpladsen Wifi(Og det var så ringe, at man skulle gå ud af bilen og nærmest krydse alle fingre før den gad gå på),så vi kunne chatte med firmaet der solgte de her ture. Ham vi chattede med anede dog intet om vores reservation, og anbefalede os at møde op i lufthavenen.

Vi var nu godt nervøse, da vi egentlig gerne ville prøve den helikopter tur. Vi spiste derfor en hurtig morgenmad, og satte kursen mod lufthavnen. Efter at have parkeret kom vi ind og stod i kø 10 minutters tid. Den flinke ekspedient kunne dog fortælle at det ikke var der. Vi blev henvist til en Heliport kort derfra. Da vi ankom kendte de dog alt til vores bestilling. Vi blev alle vejet, da vi så blev placeret efter vægt.

Vi havde valgt en af deres nyeste helikoptere. Den har større vinduer og nogle andre fordele. Der er 3 pladser foran og 4 bagved. Vi ville selvfølgelig som alle andre gerne sidde foran. Dog blev vi placeret bagved, hvilket egentlig var helt okay. Selvom Morten sad inde i midten med mig på venstre side, og et Canadisk ægtepar på højre side kunne han sagtens se. Det havde de nu også lovet, hvis man tog de nye helikoptere og betalte de 12 dollars ekstra pr. Billet. Selvom det kun var 12 dollars, var der meget få der valgte den nye type. Det undre mig lidt, da vi kunne se at den gamle langtfra ligeså god og man kunne risikere at sidde med ryggen mod flyveretningen

Kort efter vi blev vejet fik vi udleveret en redningsvest vi skulle spænde rundt om maven. Vi fik tildelt vores pladser og fulgt ud til helikopteren. Efter vi var blevet sat ind, sørgede de for at vi var spændt fast. Kort efter lettede vi, hvilket var en speciel fornemmelse. Vi havde alle et headset på, så han kunne tale til os. Også blev der ellers spillet musik, og det var U2 Beutiful day, Greenday – Time of your life og ellers i den dur. Så vi fløj ud over landskabet med baggrundsmusik som det var en film. Da vi kom ud til Grand Canyon startede en Guide stemme i vores headset, hvor der blev forklaret om Grand Canyon. Jeg husker ikke det helt store, da jeg var meget optaget af at filme og tage billeder. Vi fløj vel rundt derude en 15-20 minutter, og det må siges at være noget af det fedeste vi har prøvet på turen indtil videre. Det er helt specielt at flyve helikopter, og det er helt specielt at se grand canyon ovenfra.

Vi optog nogle videoer:

Her letter vi

Her begynder Grand Canyon

Og vi tog en masse billeder:

Da  vi kom tilbage til Heliporten og skulle lande foregik det på en meget lille cement landingsplads på ca. 4 m2. Det gik dog fint, selvom vi vist alle holdt tungen lige i munden.

 

Vi fik sagt farvel til piloten. Vi lod ham også vide at vi syntes han havde verdens fedeste job.

Vi skulle nu mod Las Vegas. Vi havde en god tur derind på ca. 400 km. Det gik egentlig som det skulle og vi oplevede ikke den store adspredelse på Turen. Det skulle da lige være da vi blev overhalet af en stor hurtig sort bil. Kort efter kom en politi bil og overhalede os.

Så fik vi lige et par billeder af deres hyggelige samtale 🙂

 

 

Vi ankom til Las Vegas omkring kl. 17.00. Vi kom ind via Boulder City og kunne ca. 30 km der fra ane de store hoteller i horisonten. Vi ankom nord fra direkte ind på The Strip. Jeg havde ikke været der før, men sagde flere gange til Morten. ”Det her må da være centrum” men det blev bare vildere og vildere. Større hoteller, casioner og restauranter. Vi ankom endelig til det hotel vi havde booket ”The Cosmopolitan” det er placeret direkte på the strip med udsigt ud over Bellagio springvandet, Caesers palace og ud af det strip.

Da vi ankom til hotellet, var vi lige ved at kører direkte ned i parkerings kælderen. Heldigvis blev vi stoppet af en stor mørk fyr der var bred og iført jakkesæt. (Dørmand typen). Han bad os rulle vinduet ned, og nu tænke vi ”Nu er han sikkert pisse sur fordi vi holder her og spærrer det hele med vores store klods”. Men han var meget venlig og forklarede blot at vi ikke måtte kører derned da vi var for høje. Han ville dog lige arrangere en gut vi kunne følge efter til deres større parkeringsplads. Der gik fem minutter, hvorefter en lækker sort Escalade rullede op på siden af os og bad os følge med. Vi kørte 5 minutter, hvorefter vi fik anvist en plads. Derefter bad han os hoppe ind, og han kørte os nu tilbage til hotellet.

Vi fik checket ind på hotellet. Vi fik tildelt et værelse på 58 tyvende etage med nord udsigt op af the strip og bellagio springvandet. Super værelse, og der var en balkon, hvilket var super lækkert når vi skulle ryge. Og udsigten var også utrolig. Derudover var værelset udstyret med 2 x 46 tommer tv, spabad, sofa, skrivebord og køkken.

Efter at have studeret værelset gik turen til the strip og syd på. Vi havde besluttet at spise på Hard Rock Cafe. Den lå ret tæt på vores hotel, og turen derhen gik fint til fods. Da vi kom ind fik vi bestilt lidt mad. Morten fik deres 10oz burger, og jeg fik en dejlig pulled pork sandwich. Det er et stykke gris, de steger i 10 timer ved svag varme. Begge dele smagte super godt.

Vi gik en tur ned af gaden og besøgte lige M&M’s world. Det er 4 etager med M&M’s og ting med deres navn på.

Nu havde vi haft held med os i Alberquerque så vi regnede med det samme held kunne følges os i Las Vegas. Vi besøgte derfor det første og bedste casino på vores vej. Dog gik det ikke så godt ved black jack maskinerne, så da vi havde tabt 20 dollars hver gik vi hjem godt trætte. Det var nu blevet mørk, og udsigten var nu helt anderledes.

Læs med i Morgen, hvor vi besøger Morgenmads buffeten ”The Wicked spoon” , tager sol og ser trylle kunstneren David Copperfield på MGM Grand Hotel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *