Dag 10 & 11 # Jacson Hole – Grand Teton & Yellowstone National Park

Vi vågnede til et noget køligt lodge værelse. Temperaturen i området var faldet meget i løbet af natten, så vi fik hurtigt tændt noget varme da vi vågnede.

Der var ikke morgenmad inkluderet, så vi spiste lidt af vores medbragte mad før vi kørte mod Yellowstone national park. Vi nåede også lige et smut forbi centrum af Jackson Hole og Starbucks inden køreturen startede.

Converted_7Converted_3Converted_13Converted_1Converted_15

 

Grand Teton National Park

På vej til Yellowstone går turen igennem det bjergfyldte landskab, hvor vi også kom igennem den noget mindre, men meget smukke Grand Teton national park.

Vejret svingede meget på turen og på et tidspunkt begyndte det at hagle helt vildt. Det var ca. 2 grader udenfor.

Converted_28 Converted_36 Converted_43 Converted_45 Converted_55

 

Yellowstone

Yellowstone national park er USA’s første national park, og nok også en af de mest kendte af de i alt  58 nationalparker der er i USA. Området er i bund og grund en stor vulkan, hvilket gør at der er mange varme kilder samt gejsere.

Turen vi skulle køre var ca. 200 km og efter ca. 150 km ankom vi til Yellowstone’s mest populære attraktion, verdens mest kendte gejser: Old Faithfull. Gejseren skyder varmt vand op i luften, hvilket den gør hvert 91 minut. Det kan svinge med ca. 10 minutter til, hver side. Det gør at den er meget præcis sammenlignet med de andre gejsere i området.

Da vi ankom til stedet, kunne man tydeligt se at mange turister besøger området dagligt. Der var rigtig mange parkeringspladser, og der var etableret bænke, stier, museumer & kiosker i området. Vi ankom ca. 40 minutter før den skulle gå af næste gang. Der var allerede en del der havde taget opstilling foran gejseren, så vi skyndte os hen for at sikre os en god plads.

Nærmest på klokkeslettet som den var sat til gik den af. En høj stråle med varmt vand stod op i luften til alles store forbløffelse.

Det fortsatte i ca. 2-3 minutter, hvorefter trykket igen gik af gejseren og de fleste forlod området.

Converted_67 Converted_69Converted_85

 

Vi havde booket et motel værelse i byen West Yellowstone, der som navnet antyder ligger vest for Yellowstone, faktisk lige ved indgangen. Vi ankom til byen omkring klokken 18.00 og blev mødt af “Krofatter” som ejede stedet. Da vi kom ind i lobbyen, der mindende om en dagligstue fra 80’erne blev vi mødt af det klassiske “How are you doing buddy”, hvorefter han gladeligt fortalte om stedet og alt det shampoo, tandpasta, hårvoks, slik og chokolade de havde i lobbyen til fri afbenyttelse. Efter at have klaret det økonomiske fulgte fyren os til vores værelse. Her gennemgik han alle værelsets faciliteter og var især meget stolt af, hvordan TV’et virkede og vi fik den helt store gennemgang. Der er ingen tvivl om at der er noget autentisk ved at bo på sådanne steder. Det er helt tydeligt, at det er deres “livsværk”, og man kan mene, hvad man vil om stilen og indretningen, men der er som oftest en meget stor varme og venlighed fra de mennesker der ejer stederne.

Converted_10 Converted_12

Efter vi havde pakket ud gik vi en tur i byen. Den rummede en del forskellige butikker især giftshops, hvor man kunne købe alle tænkelige ting med “Yellowstone” navnet påskrevet. Vi spiste på restauranten Madison Crossing Lounge. En meget besøgt lokal cafe, hvor de serverede Burger & ribs.

Da vi kom tilbage på værelset prøvede vi at lave lidt blog dog uden større held, da Internettet på de breddegrader ofte er af svingende kvalitet.

 

Dag 11 – Mere Yellowstone 

Næste morgen ringede vækkeuret tidligt. Vi havde en lang dag foran os, da det var i dag vi skulle se nærmere på Yellowstone parken. Parken har to “loop” som de kalder det, og vi havde planlagt at køre dem begge. Det er ca. 200 KM i alt, så vi havde travlt. På turen gjorde vi en masse stop, vi så både bjørne, bison okser, elge og egern. Vi fik taget en del billeder, der vist siger det meste:

yellowstone map gl

Converted_69Converted_57Converted_59Converted_26Converted_36Converted_92Converted_93Converted_38Converted_17Converted_29Converted_27Converted_8Converted_25 Converted_24 Converted_13

 

 

Efter mange timer og KM på landevejen var vi tilbage på motellet omkring kl. 19.00, hvor vi spiste på den lokale Mc Donalds. Det var hurtigt og nemt, hvilket vi havde brug for efter sådan en tur.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *