Dag 1# – Velkommen til New York City.

D. 24/4 – 2013.

Hvordan skal man begynde en rejseberetning fra New York? Uanset, hvordan man starter er det svært at beskrive, hvor overvældende byen er. New York er byernes by. New York rummer alt, og du kan købe og få ALT, hele tiden. Lad mig fortælle lidt om tilløbet til den første bid af det saftige store æble.

Denne gang fløj vi med lufthansa. Vi startede i Billund kl. 10.55, hvor vi fløj direkte til Frankfurt. Eller nej, vi startede faktisk rejsen allerede på Birkemosevej 4 i Bording, hvor min mor serverede Morgenmad:

Vi ankom til Billund klokken 09.00. Vi havde checket ind hjemmefra via nettet, så vi skulle  blot aflevere vores baggage i Billund. Damen der tog vores baggage spurgte om hun måtte se vores ESTA papirer. ESTA er ikke et visum men blot en godkendelse man får til at sætte sig på et fly til USA. (Ikke dermed sagt man må komme ind i USA). Det havde jeg ikke med, hvilket hun mente var et kæmpe problem. Jeg spurgte om det var muligt at printe den hos dem, hvilket ikke kunne lade sig gøre. Heldigvis kom der en anden flink dame til undsætning, som blot scannede mit pas også var vi igennem sikkerhedschecket på 5. min.

387190_10151340535706793_1491454556_n

Flyveren afgik til tiden, hvilket også var meget nødvendigt, da vi kun havde 55 minutter til at skifte i Frankfurt.

Der blev serveret en tysk specialitet på turen til Frankfurt:

image (6)

 

(Sandwich med Ost, Æg og Pickles….)

Da vi ankom til Frankfurt blev vi sat af et sted langt fra terminalen, hvilket betød vi skulle med bus ind til terminalen. Da vi ankom til terminalen kunne vi ikke blot gå direkte til flyet til USA, men skulle igennem et pas tjek. Der var meget lang kø, og da vi endelig kom igennem løb vi alt, hvad vi kunne for at finde gaten til USA flyveren. Da vi ankom var langt hovedparten kommet på flyet, og vi kunne derfor gå direkte ombord. Det er super lækkert med tætte connection flights, tak for det Lufthansa!

På flyveturen blev der vist film og serveret mad. Der sker ikke meget, så de 8,5 timer skal blot slås ihjel.

image (5)

 

Da flyet kom tæt nok på kunne vi se New York Skyline. Det ser måske småt ud på billedet, men ingen var nu i tvivl om vi var ankommet.

image

Efter landingen var vi hurtigt ude af flyveren. Paskontrollen tog omkring 20-25 min. Efter ca. 30 min stod vi ude i den dejlige eftermiddagssol og fik lidt frisk luft. Turen til Manhatten foregik med Airtrain.

image (1)

Vores hotel er placeret ved Time Square og da ham ved front desk sagde 47th floor, var det svært ikke at smile da den der bor højt bor godt.

image (2)

Efter check in var klokken blevet 19.30 lokal tid. (01.30 dansk tid) Efter flyveturen ville vi ud og gå lidt, så vi gik en tur til det fantastiske Time Square. Det var allerede lidt halvmørkt, hvilket gjorde de oplyste skærme helt ubeskrivelige.

image (4)

image (3)

 

Vi spiste på den lokale Virgils Barbeque de er mestre i Røget og langtids tilberedt kød. Det var lige hvad vi havde brug for. På restauranten mødte vi et par fra Finland. De var meget venlige og delte ud af alle deres gode råd omkring New York. De havde besøgt byen mange gange. De prøvede især på at overtale Morten og jeg til at besøge deres ynglings tatovør. Efter at have snakket med dem en times tid måtte vi overgive os. Klokken var blevet 23.00. (05.00 Dansk tid). Vi måtte simpelthen sove..

Læs med i Morgen, hvor vi ser nærmere på Time Square, Wall Street, Ground Zero, Hop On/Off Bus og meget meget mere.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *